Podcast Werk met Waarde werpt licht op cruciale aspecten van loonbelastingpraktijk

In de wereld van fiscaliteit is loonbelasting een van de meest bekende onderwerpen, aangezien bijna iedereen ermee te maken heeft. Werkgevers dragen belasting af, maar het is essentieel om volledig in controle te zijn om mogelijke problemen te voorkomen. Deze complexe materie wordt belicht in de nieuwste aflevering van de podcast Werk met Waarde, waar Jan-Bertram Rietveld, partner bij EY en expert op het gebied van loonbelasting, waardevolle inzichten deelt. Werk met Waarde is te vinden op alle grote podcastplatforms. 
 

Fietsen 

"Soms regelen werkgevers onderling iets met een werknemer; bijvoorbeeld een fiets die dan door de zaak gekocht wordt. Het gaat mis op het moment dat de salarisafdeling daar niet vanaf weet. Je wilt niet dat zo iemand op vragen van de inspecteur vragend zegt: hebben wij fietsen?" aldus Rietveld, die benadrukt hoe belangrijk het is om alle aspecten van de belastingpraktijk goed te beheren. 

De aflevering richt zich vooral op fiscalisten en salarisprofessionals. Deze twee hebben vaak een-tweetjes over hoe bepaalde loonbelastingregels moeten worden uitgevoerd in de praktijk. Salarisprofessionals zijn vaak de spil in het HR-beleid omdat ze gedetailleerde kennis hebben van arbeidsvoorwaarden. Ze zijn vaak beter op de hoogte van de details dan de HR-directeur. Rietveld verkent de diverse risico's die gepaard gaan met loonheffingen, inclusief loonbelasting, premies voor volksverzekeringen, werknemersverzekeringen en de werkgeversbijdrage Zorgverzekeringswet. Deze verplichtingen vormen een complex geheel met aanzienlijke financiële risico's voor werkgevers. 

Luister naar de Podcast Loonbelasting in de praktijk

 

In control 

De podcast biedt niet alleen meer inzicht in deze verplichtingen, maar ook praktische inzichten en strategieën om de risico's te minimaliseren. Van risicoanalyses tot nauwkeurige loonaangiften en subsidies, Werk met Waarde helpt werkgevers en salarisprofessionals om volledig 'in control' te zijn op het gebied van de loonbelastingpraktijk. 

 

Relevante opleidingen 

HBO Bachelor Management Payroll Services

Lonen in de Jaarrekening (NIRPA PE)

Post Bachelor Fiscale Advisering voor het MKB

Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

Praktijkdiploma Payroll Professional

Register Tax Specialist (RTS)

Salarisadministratie, Payroll en HR-opleidingen

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur