Voorwoord

Precies!

Een nieuw opleidingsseizoen gaat van start. Er zijn weer vele mogelijkheden om je te ontwikkelen tot dé onweerstaanbaar aantrekkelijke financieel professional. Dat wordt het thema voor dit jaar.

Misschien komt dit een beetje vreemd op je over, want waarom zou je als financieel professioneel in deze tijd onweerstaanbaar aantrekkelijk moeten zijn? In de huidige arbeidsmarkt ben je toch sowieso een 'prooi' voor de headhunters? Het antwoord op die vraag is ja en nee.

Natuurlijk is het zo dat de arbeidsmarkt vele tekorten kent. Niet alleen hoger financieel opgeleiden met een achtergrond SPD, HBO Accountancy of Bedrijfseconomie, Post HBO of Master zullen niet veel problemen hebben om een baan te vinden. Ondanks de toenemende automatisering is er op korte termijn ook een tekort aan opgeleiden met een diploma PDB en MBA. Ook MBO'ers zijn in trek. Om nog maar te zwijgen van de belangstelling voor salarisadministrateurs met een PDL-, VPS-, AD Payroll- of HBO MPS-diploma, dan wel fiscalisten met de opleiding MKB Belastingconsulent (MKB BC), MKB Belastingadviseur (MKB BA) of HBO Fiscaal Recht en Economie.

Tot zover het ja-gedeelte op het antwoord op deze vraag.

Maar er is ook een nee. Laten we hopen dat de economische groei nog een aantal jaren doorzet. Elke econoom weet echter dat er ook weer een krimp zal komen met de bijbehorende crisis. De vraag is dan of je competentieportfolio voldoende gevuld is om te voldoen aan de eisen van de markt die er dan is. En steek je dan boven het maaiveld uit? Het is nu wat makkelijker om opleidingsbudgetten beschikbaar te krijgen. Maak daar tijdig gebruik van!

Vergeet niet dat de vereiste competenties niet alleen bestaan uit vakkennis en dat de scope van de benodigde vakkennis een stuk breder is geworden. Een financieel professional zonder voldoende ICT-vaardigheden, kennis van big data, security en business intelligence zal het de komende jaren ontzettend moeilijk krijgen. Haak tijdig aan bij deze nieuwe marktontwikkelingen!

Tot slot geldt dat je nog zoveel kennis en vaardigheden opgedaan kunt hebben, zonder de juiste persoonlijkheid kom je er ook niet. Maar hoe werk je daar nu aan? De eerste stap is dat je je voortdurend bewust bent van hoe je als persoon in elkaar steekt. Hoe kom je over op anderen en hoe hou ik daar rekening mee? De training Persoonlijke Kracht en Inzicht wijst je de weg. De rest volgt vanzelf.

Frank Bakker

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur