Laat je omscholen naar een financieel beroep

Ben je op zoek naar een andere baan? En is het moeilijk om in je eigen vakgebied aan werk te komen? Of ben je gewoon toe aan iets anders? Dan is omscholing naar een financieel beroep misschien iets voor jou. Er heerst namelijk krapte in de financiële sector. Dat betekent dat de vraag naar goed opgeleide financieel professionals hoog is. Door jezelf te laten omscholen tot financial, creëer je dus uitstekende carrièrekansen voor jezelf.
 

Wat maakt werken in finance zo interessant?

Als financieel professional doe je belangrijk en uitdagend werk. Mensen denken vaak dat de toenemende digitalisering in het vakgebied een bedreiging is voor de financial, maar het tegendeel is waar. Doordat het invoerwerk steeds meer wordt geautomatiseerd, houd je veel meer tijd over voor uitdagendere werkzaamheden, zoals het adviseren van klanten. En dat is precies waar de klant op zit te wachten: een professional die de cijfers voor hem of haar kan duiden.
 

Welke kansberoepen zijn er nu in finance?

Lijkt het je wel wat om te werken als financial? Dan kun je kiezen uit heel veel verschillende financiële kansberoepen. Volgens UWV zijn onderstaande financiële beroepen zeer kansrijk:

 

Met welke opleidingen kan ik me omscholen naar een financieel beroep?

Met onze branche-erkende vakopleidingen leg je een stevige basis voor een financiële carrière. Wil je jezelf eerst de basis eigen maken? Begin dan met een van deze basisopleidingen.

 

Tip: wacht niet te lang met inschrijven

Betaal je je opleiding zelf? Dan doe je er slim aan om nog dit jaar te starten. Je kunt je studiekosten namelijk alleen nog dit jaar aftrekken in je aangifte inkomstenbelasting. Vanaf 1 januari 2022 geldt een nieuwe regeling voor een algemeen leer- en ontwikkelbudget: het STAP-budget. Dit budget is maximaal € 1.000,- (incl. btw). Als de kosten van een opleiding hoger zijn, betaal je de rest zelf. Wil je meer weten? Onze docent Wilma Venmans vertelt je alles over het STAP-budget.
 

Meer weten over de omscholingsmogelijkheden van Markus Verbeek Praehep?

Overweeg je je te laten omscholen en wil je graag meer informatie? We vertellen je graag alles over de mogelijkheden. Meld je aan voor een open avond of neem contact op met onze opleidingsadviseurs voor persoonlijk advies.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur