Voorwoord

Precies!

De zomervakantie staat weer voor de deur en de voorbereidingen op het nieuwe opleidingsseizoen zijn in volle gang. Elk jaar is het weer de vraag welke nieuwe opleidingen zich aan zullen dienen en hoe opleiders zich hebben voorbereid op de veranderingen in de markt. Deze lijken zich steeds sneller op te volgen. Dat is ook niet zo vreemd als je kijkt naar het tempo waarin de technologische innovatie zich aandient.

Ontwikkelingen als robotisering, artificial intelligence, blockchain en data science zorgen ervoor dat de markt flink wordt opgeschud. Soms lijkt het erop dat de vernieuwingen zo snel gaan dat het amper bij te houden is voor werknemers en werkgevers. Er zijn grote tempoverschillen tussen werkgevers en werknemers in de adoptie van deze technologieën. En wat is nu wijsheid? Snel instappen en je zo snel mogelijk verdiepen in deze ontwikkelingen zodat je als werknemer en werkgever vanaf het begin af aan op de hoogte bent van alle mogelijkheden en toepassingen? Gedraag je je als een "early adopter" of zelfs als een "innovator? Of is het juist handig om niet overal in te vliegen en rekening te houden met de "wet van de remmende voorsprong" om vervolgens op het juiste moment aan te haken. Keuzes, keuzes, keuzes, "the story of our lives".

Markus Verbeek Praehep is er in ieder geval klaar voor om je aan te haken bij de toepassingsmogelijkheden van de nieuwe technologieën en de betekenis ervan voor financiëeel professionals. We kunnen het ons niet veroorloven om een afwachtende houding aan te nemen. Dat betekent echter niet dat vakkennis voor de financial plots minder belangrijk zou zijn. Integendeel. Maar de ideale financials zullen moeten werken aan leidinggevende capaciteiten, interne- en/of externe adviesvaardigheden, ICT-kennis, kennis van organisatiegedrag en eigen persoonlijkheid, om ervoor te kunnen blijven zorgen dat ze zich onderscheiden van de massa. Werk is er op dit moment genoeg, de krapte op de arbeidsmarkt neemt alsmaar toe. Maar er komt ongetwijfeld weer een moment dat het economisch minder gaat. En dan komt het erop aan. Heb je er op tijd aan gedacht om je CV zodanig te ontwikkelen dat werkgevers juist jou willen hebben? Heb je als werkgever ervoor gezorgd dat je team zich in positieve zin onderscheidt van dat van de concurrent? Nu is het moment om daarvoor te zorgen. Graag zijn we je van dienst.

Met vriendelijke groet,
Frank Bakker
Directeur Markus Verbeek Praehep

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur