Repareer je dak, de zon schijnt!

Het is 14 februari 2019 en we bereiden ons voor op een voorlichtingsavond in Hilversum. De een vindt Valentijnsdag een fantastische uitvinding en neemt de gelegenheid te baat om zijn of haar partner te verwennen, de ander doet niet mee aan het 'commerciële' circus dat overgewaaid is vanuit de Verenigde Staten. Zo heeft ieder zijn eigen manier om met deze dag om te gaan. Mooi toch dat er juist vanavond een groep mensen is die erover denkt om een relatie aan te gaan met Markus Verbeek Praehep of deze verder wenst uit te diepen.

De ontvangstruimte is gereed, de koffie staat klaar en alle presentatiemiddelen zijn in gereedheid gebracht en getest. De aanwezigen druppelen een voor een binnen en nemen verwachtingsvol plaats in de ontvangstruimte. De motivatie verschilt zoals gebruikelijk per persoon. Een tot op het bot gemotiveerde medewerker van een accountantskantoor wil de route naar de AA-titel zo snel mogelijk afleggen. Leuk, wat een enthousiasme! Vier medewerkers van de Belastingdienst willen starten met de HBO Bachelor Fiscaal Recht en Economie om zich verder te ontwikkelen, maar hebben veel vragen. En een enkeling laat doorschemeren dat hij best wil studeren, maar het stoort hem dat het moet van zijn werkgever. Of hij het gaat doen, weet hij nog niet: er is toch immers werk zat te vinden. Die benadering vraagt erom om de huidige situatie op de arbeidsmarkt wat beter te duiden.

Zeker, er is in veel sectoren een schreeuwend tekort aan mensen. Accountantskantoren zoeken naarstig naar personeel, controllers zijn niet aan te slepen, salarisadministrateurs zijn moeilijk te vinden en ook de vier aanwezige medewerkers van de Belastingdienst kennen de tekorten aldaar maar al te goed. Dat gaat natuurlijk niet tot in eeuwigheid zo blijven. Er komen ook weer tijden aan waarin het minder zal gaan met de werkgelegenheid. Heb je dan de juiste competenties om het verschil te maken? Of heb je jezelf kwetsbaar gemaakt door geen energie te steken in je eigen ontwikkeling?

Door de goede marktomstandigheden doen organisaties er alles aan om goed personeel te werven; de budgetten voor opleidingen zijn vaak beschikbaar. Nu is het moment om daarvan te profiteren. De zon schijnt, repareer het dak nu! Juist de combinatie werk/studie motiveert enorm. Zeker als je van studiegenoten hoort hoe het er in hun branche aan toe gaat. Dat geeft een mooi referentiekader.

Wat een mooi vak hebben we eigenlijk om bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van de carrière van mensen. En hoe mooi is het om diezelfde mensen over een tijdje een diploma te kunnen overhandigen terwijl ze afsluiten met: "Het was een zeer mooie en leerzame tijd. Het heeft tijd en moeite gekost, maar ik ben zo blij dat ik deze keuze gemaakt heb".

Met vriendelijke groet,
Frank Bakker
Directeur Markus Verbeek Praehep

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur