De gunfactor van Arjan den Besten

Superblij en enorm dankbaar. Dat was Arjan den Besten nadat hij was uitgeroepen tot Financial van het Jaar 2019. Met zijn authentieke persoonlijkheid won hij de sympathie en verreweg de meeste stemmen van het publiek. Een persoonlijkheid die goed genoeg bleek voor een hoge gunfactor. "Ik probeer zoveel mogelijk mezelf te blijven."

Samen met Caroline van Kester-Zwinkels en Walter Loos was Arjan den Besten doorgedrongen tot de finale. Hij was genomineerd door collega's, zijn directeur én door klanten. Dat zegt iets. De drie finalisten werden op het podium kort geïnterviewd door Frank Bakker, directeur van Markus Verbeek Praehep, en presenteerden zich door middel van een videofilm. Arjan zette meteen de toon: "Mijn filmpje duurt misschien wat langer, want soms stotter ik."

Arjan nam meteen de koppositie in

Het was geen belemmering. Niet voor hem, en al helemaal niet voor het publiek. Het stemmen begon en anders dan bij het onlangs uitgezonden Songfestival werd al snel duidelijk wie als eerste zou eindigen. Arjan den Besten nam direct de koppositie in en die stond hij niet meer af. De winnaar van vorig jaar, Dave van Zanten van detacheerder Quoratio in Bunnik, reikte de hoofdprijs uit.

'Supergaaf om op het podium te staan'

Arjan den Besten toonde zich zo blij als een kind in de Efteling. "Ik ben enorm dankbaar en zie dit als een enorme waardering", sprak hij na de huldiging. "Mijn collega's zeiden vooraf: 'Als je wint, moet je wel een overwinningsspeech houden.' En toen zei ik: 'We gaan ervoor en dan zien we het verder wel.' Ik vond het al supergaaf om op het podium te staan. De score heb ik niet gevolgd; 'Niet kijken, niet kijken!' zei ik tegen mezelf. Maar ik was natuurlijk wel heel benieuwd."

Onmisbare pion in de ontwikkeling van Florys

Degenen die Arjan vooruit hebben geschoven noemen hem een onmisbare pion in de ontwikkeling van Florys. Wat ziet hij zelf als zijn kwaliteit? Hij weet het helder en bondig te formuleren: "Goed luisteren naar de klant, de juiste informatie aan de cijfers ontlenen en daarmee de klant verder helpen."

Geboren voor het financiële vakgebied

Arjan lijkt geboren voor het financiële vakgebied. Na de middelbare school mikte hij op een baan in de financiële administratie, maar waarom hij daarvoor heeft gekozen, weet hij eigenlijk niet. Na enig nadenken heeft hij er toch wel een verklaring voor. Het spreekt hem aan om analytisch bezig te zijn, hij is precies in zijn werk en hij vindt het bedrijfsleven interessant. En dus is hij in de financiële sector net zo op zijn plaats als een ijsbeer op de Noordpool. "Ik vind het gaaf dat ik toch de juiste keuze heb gemaakt en zie geen reden om iets anders te gaan doen."

Meegegroeid met het kantoor

Elf jaar geleden kwam Arjan den Besten in dienst bij zijn huidige werkgever. Florys was toen nog een klein bedrijf met vier medewerkers. Hij is meegegroeid met het kantoor en is relatiebeheerder geworden. Zijn klanten zijn MKB-bedrijven en stichtingen. Vaak schuift hij daar als interim-adviseur aan en zo maakt hij tijdelijk deel uit van de organisatie. Iets wat hem erg bevalt. En dat hij soms stottert - ach, ideaal vindt hij het niet, maar hij is er heel open over en het staat de uitoefening van zijn functie niet in de weg. Zijn klanten en collega's varen blind op hem. Het heeft hem de titel Financial van het Jaar 2019 opgeleverd.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur