Fiscale kennis onmisbaar voor financials

Financials die werkzaam zijn bij een accountantskantoor, komen regelmatig fiscale vraagstukken tegen waar ze tijdens hun studie maar zijdelings kennis van hebben genomen. Vaak was de dagopleiding waaraan ze enkele jaren geleden zijn afgestudeerd breed van opzet. Tijdens hun werk merken ze dat hun kennis over bijvoorbeeld vennootschapsbelasting of loonbelasting tekortschiet.

Fiscale opleidingen voor breed inzetbare financials

Die ene ervaren collega die als vraagbaak dient is niet altijd direct beschikbaar om de vragen te beantwoorden. Tijdens gesprekken met brancheorganisaties merken we dat er behoefte is aan gerichte praktijkopleidingen op het gebied van fiscaliteiten.
Daarom hebben wij gewerkt aan de opzet van praktijkgerichte fiscale opleidingen gericht op de belangrijkste belastingwetten. Speciaal bedoeld voor mensen werkzaam in de praktijk, die wel al een middelbare of hogere beroepsopleiding hebben genoten, maar net dat stuk specifieke kennis van (een deel van) de belastingwetgeving missen in hun dagelijkse werkzaamheden. Vandaar de geboorte van de praktijkopleidingen Inkomstenbelasting, Vennootschapsbelasting, Omzetbelasting en Loonbelasting. Iedere opleiding heeft één soort belasting als kern, met steeds als basis een opfrissing van basiskennis op fiscaal/juridische gebied.

Geen fiscale vooropleiding

We weten dat er misschien niet altijd ruimte of behoefte is aan een langdurige HBO Bacheloropleiding Fiscaal Recht die wij ook aanbieden. Daarom hebben we heel specifiek kortdurende fiscale praktijkopleidingen ontworpen waarmee medewerkers van accountantskantoren fiscale kennis tot zich kunnen nemen die meteen toepasbaar is in de praktijk. We hebben jarenlange ervaring met fiscale opleidingen en we kennen de hiaten in de kennis van onze studenten die geen fiscale vooropleiding hebben. De nieuwe praktijkopleidingen worden in deeltijdvariant aangeboden en zijn zeer geschikt voor mensen met een volle agenda. En onze docenten komen uit de belastingpraktijk.

Geregistreerd in RB-register

We verwachten dat, door veranderende wet- en regelgeving en recente marktontwikkelingen, de noodzaak aan breed inzetbare medewerkers zal groeien. Dit betekent dat verworven kennis moet worden opgefrist en verbreed. De moderne deeltijdstudent vindt dat een opleiding in relatief korte tijd moet renderen.  De fiscale praktijkopleidingen duren gemiddeld anderhalf tot twee jaar. Tijdens de opleiding is de student aspirant-lid van het Register Belastingadviseurs (RB).  Dat heeft als groot voordeel dat de student vanaf de start van de opleiding geïnformeerd wordt over belangrijke ontwikkelingen op fiscaal gebied. MVP heeft een uitstekende relatie met het RB waarmee we nauw samen werken.
We denken dat de fiscale praktijkopleidingen geschikt zijn voor mensen met enige werkervaring op een belastingadvies- of accountantskantoor en een vooropleiding op MBO 4-niveau en hoger.

Interessant voor afgestudeerden HBO Bedrijfseconomie en MER

De fiscale opleidingen zijn ook zeer geschikt voor mensen die recent zijn afgestudeerd op HBO-niveau, bijvoorbeeld afgestudeerden HBO MER of Bedrijfseconomie. Dat zijn brede opleidingen waarbij verdiepende fiscale kennis in de werkomgeving relevant kan zijn. De opleidingen vergroten ook het inzicht van controllers in het MKB met een HBO SPD-achtergrond.

Alle fiscale opleidingen onder één dak

Met een afgeronde praktijkopleiding is doorstoom naar de opleiding CB-Belastingconsulent of CB-Belastingadviseur mogelijk. Naast de korte praktijkopleidingen en de langere opleiding HBO Bachelor Fiscaal Recht, breiden we ons fiscale PE cursusaanbod de komende tijd fors uit. Handig als u in uw vakgebied uw PE-kennis op peil moet houden.
Door deze geïntegreerde fiscale leerroute kunnen we zeker de kennis vergroten van medewerkers op administratie- en belastingadvieskantoren met enige jaren werkervaring, en HBO-afgestudeerden met een brede vooropleiding.
 
door Frans van Luit AA, Opleidingscoördinator bij Markus Verbeek Praehep

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur