• Home
 • Training POP Schrijven voor de Praktijkopleiding AA MKB

Training POP Schrijven voor de Praktijkopleiding AA MKB

Onderdeel van Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB - 2 dagen
Praktijkopleiding AA en Stagebureau

Duur

2 dagen

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

21-05-2021

Meer weten over de AA-opleiding?

We organiseren regelmatig informatiebijeenkomsten over de route naar je AA-titel en de opleidingen die wij hiervoor aanbieden. Bekijk snel wanneer de volgende bijeenkomst plaatsvindt en meld je aan.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Tijdens de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB staat je persoonlijke ontwikkeling centraal. Aan het eind van de opleiding en voor je slotexamen moet je immers aangetoond hebben dat je gegroeid bent naar het niveau van beginnend beroepsbeoefenaar. Hoe je je ontwikkeling concreet formuleert en onderbouwend beschrijft, leer je tijdens deze training. Je gaat aan de slag met het schrijven en bijhouden van een POP (Persoonlijk Ontwikkelingsplan). Hierin leg je vast wat je persoonlijke leerdoelen zijn en welke acties je gaat ondernemen om deze doelen te realiseren. Je leert wat het belang is van een goed persoonlijk ontwikkelingsplan, welke rol je praktijkbegeleider en beoordelaar hierbij hebben gedurende de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB. Zo bereid je je optimaal voor op de afronding van het Persoonlijk Ontwikkelingsplan voor je Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB.

Aanpak

Je POP is een kernonderdeel van de jaarplannen die je tijdens de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB maakt. In je POP geef je aan wat je persoonlijke ontwikkelpunten zijn en op welke manier je deze verder gaat ontwikkelen aan de hand van de vastgestelde eisen. Hiervoor formuleer je diverse subdoelen en actiepunten. Je noteert welke handelingen je gaat verrichten om je verder te ontwikkelen tot het niveau van een beginnend beoefenaar.

In deze training vergroot je je inzicht in het belang van een POP en de rol van je praktijkbegeleider en beoordelaar hierbij. Je leert hoe je je persoonlijke doelen concreet formuleert en op welke manier je toewerkt van de huidige, naar de gewenste situatie. Daarbij ontwikkel je nieuwe schrijfstijlen, zodat je je plannen eenvoudiger vastlegt op schrift.

Naast plannen en organiseren zijn reflecteren en evalueren belangrijke onderdelen van je POP. Je kijkt terug op je eigen handelen en beoordeelt of dit conform je persoonlijke doelstellingen is. Je ontwikkelt vaardigheden om je POP bij te stellen en je doelstellingen verder te specificeren.

De training wordt gegeven door een docent die ruime ervaring heeft met de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB.

Toelatingsvoorwaarden

Je bent toelaatbaar met een getuigschrift van de HBO Bacheloropleiding Accountancy of een getuigschrift van de Post Bacheloropleiding tot AA, waarin wordt verwezen naar artikel 46 van de Wet op het accountantsberoep. Daarnaast ben je toelaatbaar met een verklaring van de HBO-instelling (waar je de Post Bacheloropleiding tot AA volgt) waaruit blijkt dat je aan de toelatingseisen voor de praktijkopleiding voldoet.

Indien je bij aanvang van de praktijkopleiding je Post Bacheloropleiding tot AA langer dan 6 jaar geleden hebt afgerond, dien je een actualiteitstoets af te leggen.

Let op: op de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB zijn de CEA-eindtermen voor de accountantsopleiding van 2016 van toepassing. Als je de theoretische opleiding hebt afgerond of afrondt onder 'oudere' eindtermen, moet je een deficiëntieprogramma Gedrag, ethiek en besluitvorming (GEB) volgen. Markus Verbeek Praehep biedt deze module aan.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Voor wie?

Je volgt de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB en wilt je goed voorbereiden op het schrijven van je POP. Deze training biedt je de goede voorbereiding.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Belang van een goede POP
 • Rol van praktijkbegeleider en beoordelaar
 • Structuur POP
 • Ist en Soll positie
 • Leerdoelen
 • Schrijfstijl
 • CEA-eindtermen
 • Beroepsvaardigheden
 • Kennisontwikkeling
 • Vier componenten van groei
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

Deze training duurt 2 dagen.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Trainingskosten
€ 490,-
Trainingsmateriaal
€ 19,50
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 50,-
Locatiekosten
€ 59,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 618,50
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Modulair studeren
Modulair studeren
Modulair studeren
Modulair studeren
Modulair studeren

Verfijn zoekopdracht

Filter

Zoekresultaten

Modules
Locaties
Lesvormen
Startmomenten

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur