• Home
  • Associate degree accountancy

Associate degree accountancy

Wil jij je graag verder ontwikkelen als accountant met een opleiding op HBO-niveau? Maar zie je het niet zitten om een volledige Bacheloropleiding te...

Lees meer

Wil jij je graag verder ontwikkelen als accountant met een opleiding op HBO-niveau? Maar zie je het niet zitten om een volledige Bacheloropleiding te volgen? Dan biedt een HBO Associate degree uitkomst....

Lees meer

Wil jij je graag verder ontwikkelen als accountant met een opleiding op HBO-niveau? Maar zie je het niet zitten om een volledige Bacheloropleiding te volgen? Dan biedt een HBO Associate degree uitkomst. Op deze pagina vertellen we je meer over onze HBO...

Lees meer

Associate degree accountancy: 148 opleidingen

Masteropleiding (3) Een Master is een wettelijk geaccrediteerde opleiding met een nominale duur van 2 jaar. Na afronding van de opleiding heb je het recht de bijbehorende Mastergraad te voeren.

Masterclass (2) Een Masterclass is een los te volgen zelfstandig onderdeel van een erkende Masteropleiding. Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp. Na het afronden van de Masterclass kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en om verder te studeren in een volledige, erkende Masteropleiding.

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

Post Bachelor (11) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

HBO Programma (8) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

HBO Associate Degree (1) Een HBO Associate degree is een wettelijk geaccrediteerde opleiding. Met een HBO Associate degree kun je in 2 jaar een volledig HBO-programma afsluiten met de graad Associate degree (Ad). Na afronding van de opleiding kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en verder studeren in een HBO Bacheloropleiding.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden HBO Associate Degree NVAO-geaccrediteerd

Praktijkopleiding AA en Stagebureau (18) Aankomend accountant? Bij ons kun je naast de theoretische opleiding de Praktijkopleiding AA – MKB volgen. Deze duurt nominaal 3 jaar. Beide opleidingen afgerond? Dan mag je je inschrijven als Accountant. Dat kan met een afgeronde HBO Bachelor Accountancy. Als dit niet de Bacheloropleiding Accountancy is, moet je met een schakel- of deficiëntieprogramma minstens de examens in de kernvakgebieden Audit & Assurance, Bestuurlijke Informatieverzorging en Externe Verslaggeving hebben behaald.

Wil jij je graag verder ontwikkelen als accountant met een opleiding op HBO-niveau? Maar zie je het niet zitten om een volledige Bacheloropleiding te volgen? Dan biedt een HBO Associate degree uitkomst. Op deze pagina vertellen we je meer over onze HBO Associate degree Accountancy en over de voordelen van een Ad.
 

Waarom kiezen voor een Associate degree Accountancy?

Er is veel vraag naar hoog opgeleide financieel professionals. Een HBO-diploma is dan ook zeker van meerwaarde op je cv als (assistent-)accountant. Dankzij de HBO Associate degree Accountancy hoef je hier niet meteen een complete Bacheloropleiding voor te volgen. Met deze Ad-opleiding behaal je in slechts twee jaar tijd het officiële getuigschrift ‘Associate degree Accountancy’. En heb je het diploma Moderne Bedrijfsadministratie al op zak? Dan kan het zelfs in anderhalf jaar. Na succesvolle afronding mag je de graad Associate degree (Ad) voeren. Hiermee toon je aan dat je over kennis en vaardigheden op HBO-niveau beschikt.
 

Wat leer je met een opleiding HBO Associate degree Accountancy?

Met de HBO Associate degree Accountancy leg je een stevige basis voor een carrière in de accountancy. Je gaat onder andere aan de slag met:

  • bedrijfsadministratie
  • managementaccounting
  • belastingwetgeving
  • bestuurlijke informatieverzorging
  • auditing
  • data science

Na je Associate degree alsnog je Bachelor Accountancy halen?

Heb je je Associate degree behaald en wil je graag doorsturen met de HBO Bachelor Accountancy? Dan kun je je Bachelordiploma versneld halen. Tijdens de HBO Associate degree Accountancy heb je namelijk al de helft van de Bachelor Accountancy gevolgd. Voor dit deel kun je vrijstellingen krijgen bij je Bacheloropleiding.
 

Waarom een Associate degree Accountancy van Markus Verbeek Praehep?

Onze opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor werkenden. Je krijgt les van docenten uit de praktijk en gaat in kleine groepen aan de slag met praktijkopdrachten en cases. Wat je leert, kun je direct toepassen in je eigen praktijk, waardoor je de lesstof ook beter onthoudt. Daarnaast kun je met onze HBO Associate degree Accountancy studeren op de manier die het best bij jou past. Volg de hele opleiding in één keer, of schrijf je in voor losse modules en examens. Heb je meer tijd nodig? Dan kun je ook kiezen voor een driejarige variant. Zo studeer je altijd in je eigen tempo en kun je de opleiding goed combineren met een baan. Ook kun je kiezen voor verschillende studievarianten. Studeer je liever klassikaal of op afstand via e-learning of de virtual classroom? De keuze is aan jou.