Schakelprogramma naar Post HBO AA na HBO Bedrijfseconomie LOOBE

Schakelprogramma richting officiële AA-titel
Schakelprogramma
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/mvp/mvp/icons/tijd.png?ext=.png

Duur

Langer dan 36 maanden

https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/mvp/mvp/icons/studievormen.png?ext=.png

Eerstvolgende startmoment

11-02-2019

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 528 0811
06 - 82346819

Ma t/m Do: 08.00 - 18.00 uur / Vr: 08.00 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil jij AA-accountant worden en heb je al een opleiding Bedrijfseconomie (LOOBE) op HBO- of WO-niveau afgerond? Dan kun je via het Schakelprogramma naar Post HBO AA Accountancy de AA-titel behalen. Deze opleiding is gebaseerd op het rapport Eindtermen van de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA) en is door deze belangrijke instantie officieel aangewezen als opleiding die aan alle gestelde eisen voldoet. Docenten uit de dagelijkse praktijk van accountancy dagen je op een inspirerende en praktijkgerichte wijze uit om je te ontwikkelen tot een accountancyprofessional.

Voor wie?

Je ambieert een carrière als accountant. Wil je de vervolgopleiding voor accountant-administratieconsulent volgen en ben je in het bezit van een Bachelorgetuigschrift dat niet direct toegang geeft tot de opleiding Post HBO Accountancy? Dan is het volgen van dit schakelprogramma noodzakelijk.

Toelatingsvoorwaarden

Dit schakelprogramma is uitsluitend bedoeld voor kandidaten die een Bacheloropleiding Bedrijfseconomie (LOOBE) hebben afgerond. Op deze manier kun je deficiënties of anders gezegd tekortkomingen in je vooropleiding voor aanvang van je Post HBO AA Accountancy MKB wegwerken.

Aanpak

Het doel van de opleiding is om je vanuit een bedrijfseconomische achtergrond op praktische, efficiënte en effectieve manier te laten instromen in de opleiding Post HBO AA Accountancy MKB.

Door het uitvoeren van praktijkgerichte opdrachten word je op een aansprekende wijze opgeleid. Jouw docenten beschikken over ruime ervaring in de beroepspraktijk en dagen je uit continu de koppeling te maken met jouw eigen beroepspraktijk. Dat is erg leerzaam en uitdagend. De opleiding omvat een uitgebreide kenniscomponent. Daarnaast ga je in de inspirerende bijeenkomsten geregeld in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. Waar mogelijk koppel je deze opdrachten direct aan jouw beroepspraktijk. De gehele studie, de planning en de organisatie zijn ingericht op het studeren naast een baan. De modulaire aanpak met aparte examens maakt het dan ook mogelijk om zeer flexibel te studeren en de opleiding te combineren met een baan.

In dit programma word je uitgebreid voorbereid op je examens. Als accountant is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Examens behalen is voor jou daarom van groot belang. In de bijeenkomsten van Markus Verbeek Praehep hebben oefenvragen ter voorbereiding op het examen een belangrijke rol. Vanuit onze jarenlange ervaring als financieel opleider bieden wij daarom extra examentraining aan. Deze zijn speciaal ingericht met diverse oefentechnieken. Daardoor maak je met nog meer vertrouwen het examen. Zie het programma voor de inhoud van deze opleiding.

Vrijstellingen

Meen je op basis van het gevolgde programma van je vooropleiding in aanmerking te kunnen komen voor vrijstellingen, dan kun je een vrijstellingsonderzoek laten uitvoeren.

Vervolgmogelijkheden

De CEA en de NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) hebben strikte vooropleidingseisen vastgesteld voor de accountantsopleiding. Dit programma voldoet aan de eisen. Na het volgen van dit schakelprogramma voldoe je aan de voorwaarden om in te kunnen stromen in de Post HBO-fase van de opleiding tot AA-accountant.

Dit schakelprogramma is gebaseerd op de informatie die Markus Verbeek Praehep van diverse hogescholen heeft ontvangen. Indien de daadwerkelijke inhoud van je vooropleiding hiervan afwijkt is het mogelijk dat er aanvullende deficiënties moeten worden weggewerkt.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Deze opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Financial accounting 1
 • Auditing beginselen
 • Recht
 • Strategie, leiderschap en organisatie 1
 • Internal control & accounting information systems 2
 • Belastingrecht 2
 • Gedrag, ethiek en besluitvorming
 • Strategie, leiderschap en organisatie 2
 • Financiering
 • Auditing: kern van het accountantsberoep
 • Financial accounting MKB
 • Management accounting & control 3
 • SPD Corporate governance en compliance

Examens

De modules worden afgerond met digitale examens, schriftelijke examens of mondelinge examens. Je ontvangt tijdens jouw opleiding uitgebreide informatie over de examinering. Iedere module wordt apart afgerond met een examen, dat zo goed mogelijk aansluit bij de aard van de module.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 jaar. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 46 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 84 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur en 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de examentraining. Je kunt deze opleiding ook grotendeels op afstand volgen op basis van e-learning (zie Flexibel studeren voor meer informatie).

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld
€ 9.990,-
Studiemateriaal
€ 1.950,-
Examenkosten
€ 2.535,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 1.150,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 15.640,-
Module-overzicht
Module-overzicht
Module-overzicht
Module-overzicht
Module-overzicht

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 528 0811
06 - 82346819

Ma t/m Do: 08.00 - 18.00 uur / Vr: 08.00 - 17.00 uur