Masterclass Strategisch Financieel Adviseur in de Publieke Sector

Sparringpartner van management en bestuur - 3 maanden
Masterclass

Duur

3 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

02-12-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De context van de publieke sector vraagt steeds vaker om een strategische, integrale benadering. Denk bijvoorbeeld aan de oplopende tekorten in het sociaal domein of de financiële consequenties van de Omgevingswet. Als strategisch financieel adviseur wordt hierbij van jou verwacht dat je in staat bent om essentiële informatie te verzamelen, te combineren en te analyseren en te komen tot een gericht advies. In deze Masterclass ontwikkel jij je tot die sparringpartner voor het management en bestuur die vanuit verschillende invalshoeken financiële aspecten en vraagstukken kan analyseren. Door de inzet van strategische instrumenten als scenarioplanning ben je in staat om een waardevolle integrale bijdrage te leveren aan de complexe besluitvormings- en verantwoordingsprocessen. Deze Masterclass wordt uitgevoerd door onze businesspartner Bestuursacademie Nederland.

Voor wie?

Je werkt bij een lokale overheid als adviseur op het gebied van financiën. Je hebt al een brede vakinhoudelijke kennis van de financiële wet- en regelgeving. Maar je functie vraagt meer van je. Je moet als sparringpartner van management en bestuur strategisch kijken naar financiële en verantwoordingsvraagstukken.

Aanpak

Theorie en jouw praktijk gaan hand in hand in deze Masterclass. Je doet theoretische kaders op die je meteen doorvertaalt naar eigen casuïstiek. Onze ervaren docenten stimuleren je daarbij om breed te kijken en van elkaar te leren. Zo koppelen we theorie en praktijktoepassingen direct aan elkaar.

Vooropleiding

Je hebt HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de studie heb je toegang tot onze moderne online leeromgeving.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur