Prikbord juni 2016 - Kort Nieuws

Meer vrouwelijke dan mannelijke hoogopgeleiden onder dertigers

Sinds 2009 zijn er meer vrouwelijke dan mannelijke hoogopgeleiden onder dertigers. Het aandeel hoogopgeleide dertigers neemt onder vrouwen ook sneller toe dan onder mannen. Hierdoor lopen de jonge vrouwen qua onderwijsniveau steeds verder uit op de mannen. Verder zijn jongere generaties hoger opgeleid dan oudere generaties en is het aantal hoogopgeleiden bij dertigers groter dan het aantal middelbaaropgeleiden. Hoogopgeleide vrouwen werken gemiddeld ook meer uren per week dan lager opgeleide vrouwen. Wel blijft het aantal vrouwelijke dertigers met een voltijdbaan achter bij mannelijke dertigers.

Bij Markus Verbeek Praehep is 51% van de studenten aan een HBO-, Post HBO- of Masteropleiding een vrouw. De gemiddelde leeftijd is 35 jaar.

Bron: CBS

Succesvolle fotoshoot met (oud-)studenten en docenten

Voor onze nieuwe opleidingsgids voor seizoen 2016-2017 vroegen we (oud-)studenten en docenten of ze wilden meewerken aan het nieuwe beeldconcept van Markus Verbeek Praehep. En dat hebben we geweten! Er kwamen erg veel reacties binnen van mensen die mee wilden doen. Helaas was er niet voor iedereen plek in onze nieuwe opleidingsgids, maar we waarderen de bereidheid om deel te nemen enorm.

We zijn erg blij met het eindresultaat. Maar we hebben niet alleen foto's geschoten. Onze (oud-)studenten en docenten hebben ook plaatsgenomen voor de camera om wat te vertellen over hoe zij hun studie combineren met hun werk en privésituatie, welke tips zij hebben voor toekomstige studenten, enzovoort.

Met deze apps blijft u ook tijdens uw vakantie in control

HERE Maps ( AppStore en Play Store)

Dankzij deze app kunt u ook zonder internetverbinding navigeren. U kunt namelijk kaarten van (vrijwel) alle landen downloaden. Zo voorkomt u torenhoge kosten tijdens uw vakantie!

Nearby ATM ( AppStore en Play Store)

Waar is de dichtstbijzijnde pinautomaat?

App de Vakantiedokter ( AppStore en Play Store)

Met deze app kunt u chatten met een Nederlandse medisch expert, waar u ook bent.

Douane reizen ( AppStore en Play Store)

Met deze app kunt u gemakkelijk controleren of die nieuwe Ray-Ban, snacks voor onderweg of andere koopjes mee mogen naar huis.

WiFi finder ( AppStore en Play Store)

Wilt u uw vakantiekiekjes zo snel mogelijk uploaden en voortdurend via Facebook laten weten waar u bent? Dan kunt u niet zonder deze reisapp. Deze app weet namelijk - wereldwijd - waar alle openbare WiFi-plekken zijn. Download de database wel voordat u op vakantie gaat, zodat u op vakantie niet alsnog data hoeft te verbruiken om te zien waar openbare netwerken zijn. Als de database is gedownload, kunt u offline alle openbare WiFi-netwerken zoeken. Let op: deze netwerken zijn niet altijd veilig.

XE Currency app ( AppStore en Play Store)

Met de app kunt u allerlei wisselkoersen berekenen. Hij onthoudt uw laatstgekozen valuta voor het geval u geen internetverbinding meer heeft.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur