Doorgroeien in de bedrijfsadministratie? Met MBA zet je de juiste stap

Ben je goed met cijfers, accuraat, geordend én toe aan de volgende stap in je carrière? Ontwikkel je dan verder met de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA). Met deze opleiding kun je veel verschillende kanten op. Allereerst natuurlijk een baan als bedrijfsadministrateur, maar de opleiding is ook zeer geschikt voor assistent accountants of als opstap voor wie wil doorgroeien tot financial controller of hoofd administratie.

Moderne Bedrijfsadministratie (MBA): bedrijfsadministrateur in één jaar

In de bedrijfsadministratie is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Heb je al een (financieel-)administratieve functie en wil je je specialiseren in bedrijfsadministratie? Met de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) van Markus Verbeek Praehep heb je in één jaar tijd de benodigde kennis en vaardigheden in huis.

Tijdens de opleiding word je begeleid door ervaren vakdocenten. Je gaat aan de slag met de theorie en past deze toe in je eigen praktijk. Tijdens de bijeenkomsten maak je veel oefenexamens, waardoor je uitstekend wordt voorbereid op de officiële examens van de Nederlandse Associatie voor Examinering. In de opleiding maak je gebruik van actueel en praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heb je een moderne online leeromgeving tot je beschikking. Zo bereid je je optimaal voor op het behalen van je MBA-diploma.

Leren in modules

Tijdens de MBA-opleiding doorloop je vier modules:

 • MBA Bedrijfsadministratie
 • MBA Belastingwetgeving
 • MBA Financiering
 • MBA Kostencalculatie

Wanneer je de gehele opleiding in één keer doorloopt, start je ieder kwartaal met een nieuwe module. Het is ook mogelijk om de modules los te volgen, bijvoorbeeld wanneer je niet zoveel tijd hebt, of wanneer bepaalde modules voor jouw praktijk niet relevant zijn.

Welke taken kun je uitvoeren met een MBA-diploma?

 • overzicht bewaren over de gehele administratie
 • het verwerken, controleren en analyseren van financiële gegevens als facturen, urenoverzichten en declaraties
 • de balans opmaken en vertalen naar een overzichtelijke rapportage
 • controleren, beheren en bijwerken van de in- en verkoopboeken en kas- en bankboeken
 • assisteren bij de periodeafsluitingen en aangifte omzetbelasting
 • bijhouden van debiteuren- en crediteurenadministratie
 • het opstellen van facturen en bijhouden van betalingstermijnen
 • ondersteunen van de financial controller bij de totstandkoming van de jaarrekening
 • ondersteunen van de financial controller in het budgetproces

Wil je je nog verder ontwikkelen tot bijvoorbeeld controller, assistent accountant of hoofd administratie? Ga dan na je MBA-opleiding verder met de opleiding Associate degree Financieel ManagementHBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie, Associate degree Accountancy of HBO Bachelor Accountancy

Druk leven? Geen probleem!

Dat een MBA-opleiding ook te volgen is wanneer je een druk leven hebt, bewijst niemand beter dan Bianca Baak. De 26-jarige Amsterdamse volgde de opleiding namelijk naast haar baan als assistent-accountant én haar topsportcarrière. Inmiddels heeft zij zich weten te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokyo. De MBA-opleiding paste in haar drukke bestaan doordat ze de lesstof ook thuis kon doornemen en haar examendatum zelf kon plannen.

Ook Adriana Mincu, financieel medewerker bij theater De Meervaart in Amsterdam, volgde de MBA-opleiding. Voor haar als alleenstaande moeder was de combinatie van studie en werk best een uitdaging, maar dankzij haar discipline behaalde ze toch het gewaardeerde diploma.  “De kennis die ik heb opgebouwd helpt mij in mijn dagelijkse werkzaamheden. Ik begrijp het financiële proces veel beter. Het maakt mij trots dat het mij is gelukt om mij verder te ontwikkelen en ik ben dankbaar dat de studie mij hierbij heeft geholpen."

Voldoende voorkennis? Doe de test

Wil je weten of je klaar bent voor een MBA-opleiding? Hoewel voor deze opleiding op beginnend HBO-niveau geen specifieke vooropleiding vereist is, is enige voorkennis over boekhouden wel gewenst. Daarom heeft Markus Verbeek Praehep een handige test ontwikkeld om te bepalen of je voldoende voorkennis hebt om aan MBA te beginnen.

Blijkt uit de test dat je nog niet voldoende voorkennis hebt, maar wil je toch graag een MBA-diploma halen? Geen nood. Met de korte training Inleiding Boekhouden voor MBA word je in slechts twee dagen tijd klaargestoomd voor de opleiding.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur