Een PDL-opleiding: wat kun je ermee?

Wil je werken met cijfers en heb je aanleg voor administratieve processen? In loonadministratie komen financiën, administratie en wetgeving samen. In deze blog duiken we in de details van de PDL-opleiding, hoe het werkveld eruitziet en wat het toekomstperspectief is. 

Wat is PDL? 

PDL staat voor Praktijkdiploma Loonadministratie. Het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) is een vakopleiding van zes maanden. Deze opleiding is speciaal ontworpen voor professionals die verantwoordelijk zijn voor de salarisadministratie binnen een organisatie. Deze opleiding combineert theorie en praktijk. 

Het officiële diploma van de Nederlandse Associatie voor Examinering geeft je een stevige basis voor een succesvolle carrière in de financieel-administratieve sector. Na succesvolle afronding van de opleiding is het mogelijk je te laten registreren bij het Nederlands Instituut voor Payroll Accounting (NIRPA). Je mag dan de NIRPA-titel RSa (Register Salarisadministrateur) voeren. Hiermee kun je aantonen dat je vakbekwaam bent. 

PDL-opleiding: waardevolle kennis en vaardigheden 

De kennis die je opdoet tijdens een PDL-opleiding helpt je om loonadministraties efficiënt en nauwkeurig te beheren, terwijl je je ook ontwikkelt op het gebied van wet- en regelgeving. Je leert over loonheffingen, personeel, organisatie, communicatie en arbeidsrecht. 

Loonadministratie past bij je wanneer je aanleg hebt voor het werken met cijfers, detail- en klantgericht bent, over IT-vaardigheden bezit, over analytisch denkvermogen beschikt en communicatief vaardig bent. 

Bij Markus Verbeek Praehep is het mogelijk om de opleiding klassikaal, via virtual classroom of op een flexibele manier online te volgen. Je studeert dan in je eigen tempo, met ondersteuning van lesmateriaal en kennisclips, maar hebt altijd een docent achter de hand voor vragen. 

Het takenpakket 

Het Praktijkdiploma Loonadministratie geeft je een diepgaande expertise en verschillende mogelijkheden in de financieel-administratieve sector. Jouw taken bestaan onder andere uit het verwerken van salarisgegevens, de administratie van loonheffingen, het bijhouden van personeelsinformatie en de naleving van wet- en regelgeving. Na afronding van de opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag als salarisadministrateur of financieel-administratief medewerker bij een kleine, middelgrote of grote organisatie. 

Het Praktijkdiploma Loonadministratie: de toekomst 

Het Praktijkdiploma Loonadministratie wordt zeer gewaardeerd in het bedrijfsleven en biedt je mooie carrièrekansen als financieel-administratief medewerker. Ben je benieuwd naar de doorgroeimogelijkheden? De Vakopleiding Payroll Services (VPS®) is een passende vervolgstap, maar bekijk gerust ook ons andere aanbod in Loonadministratie- en Payrollopleidingen

Bij Markus Verbeek Praehep leiden we al meer dan 125 jaar financieel professionals op. We ontdekken en versterken samen jouw talenten. Wil je weten hoe het is om bij Markus Verbeek Praehep te studeren? Lees het verhaal van onze student Geranda Speelman

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur