Student in de spotlight: Geranda Speelman

Geranda Speelman (29) is medewerker personeels- en salarisadministratie bij Confina. Toen haar werkgever haar vroeg om haar Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) te behalen, greep ze die kans met beide handen aan. Sterker nog: in anderhalf jaar tijd rondde ze niet alleen de PDL-opleiding succesvol af, maar ook de Vakopleiding Payroll Services (VPS). We zetten haar graag in de spotlight.
 

Direct aan de slag

“Ik ben in januari 2020 begonnen op de salarisadministratie bij Confina. Bij de sollicitatiegesprekken kreeg ik al te horen dat ik zo snel mogelijk mocht beginnen met PDL, omdat alle medewerkers van Confina die opleiding nodig hebben. Waar ik deze opleiding ging volgen, mocht ik zelf beslissen. Ik koos voor Markus Verbeek Praehep omdat mijn vader daar jaren geleden SPD had gevolgd. En Markus Verbeek Praehep staat ook goed aangeschreven, dus daar hoefde ik niet lang over na te denken.

Aangezien ik voordat ik in dienst trad nog een maand vakantie had, ben ik al in december gestart met de PDL-opleiding. Zo kon ik er vast mee aan de slag voordat ik bij Confina begon. Doordat ik alles in één keer haalde, was ik in mei al klaar met de opleiding.
 

Door met VPS

Bij Confina zijn er twee soorten functies: medewerker en adviseur. Voor adviseurs is naast PDL ook het VPS-diploma vereist. Als medewerker had ik het VPS-diploma eigenlijk nog niet nodig, maar ik had wel al de ambitie om dit diploma in de toekomst te behalen. En omdat ik vanwege corona toch meer tijd had, gaf ik aan dat ik graag meteen door wilde met VPS. Dat mocht, dus ben ik na de zomervakantie meteen gestart. Ook nu vloog ik door de opleiding heen. Wat het extra leuk maakte om de opleidingen direct na elkaar te volgen, was dat ik zo goed kon zien waar PDL stopt en waar VPS verder gaat.
 

Eigen motivatie

Ik ben heel erg gedisciplineerd en gestructureerd. Ik wil altijd mijn huiswerk afhebben voor de les begint en ik heb ook geen enkele les gemist. Als ik iets doe, dan ga ik er ook echt voor en wil ik het gewoon halen. Ik denk dat die eigen motivatie mij erg heeft geholpen bij het behalen van twee diploma’s in anderhalf jaar tijd.
 

Vakkennis bijhouden

Voor nu ben ik even klaar met studeren. Na het afronden van VPS in mei 2021 geniet ik namelijk heel erg van de vrije tijd die ik ineens weer heb. Maar ik vind het wel heel belangrijk om mijn vakkennis bij te houden, want ons vakgebied staat natuurlijk niet stil. Eigenlijk vind ik dat je elk jaar zou moeten zorgen dat je bijblijft met de ontwikkelingen in je vakgebied. Want als je bijvoorbeeld tien jaar geleden je PDL hebt behaald, dan is die stof inmiddels wel verouderd. Daarom is een leven lang leren zo belangrijk om actueel te blijven in je vakgebied. Als dat nodig is zou ik over een jaar of tien best opnieuw VPS willen volgen. Of een opfriscursus, aangezien de basis natuurlijk wel gelijk blijft.
 

Geranda’s studietips

  • Als je werkgever je de kans biedt om een opleiding te volgen, pak die dan met beide handen aan. Het is altijd mooi om een extra diploma te hebben.
  • Zorg dat je het huiswerk voor de les af hebt. Dan valt het kwartje echt als de docent iets uitlegt. En als je het dan niet begrijpt, kun je op dat moment doorvragen.
  • Maak gebruik van je eigen motivatie: ga ervoor en zet door.
Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur