Fiscale Aspecten van Bedrijfsovernamen in het MKB

Belangrijkste fiscaal- en civielrechtelijke zaken bij kopen en verkopen van bedrijven - 2 dagen

HBO-opleidingen
5 Locaties Door heel Nederland
jun '18 Eerstvolgende startmoment
Dag Lesmomenten
Bekijk kosten Zie kostenoverzicht
PDF aanvragenDirect inschrijven035 - 760 48 50 06 82 34 68 19

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar.:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vrij: 08:00 - 17:00 uur

Algemeen

In deze interactieve training worden alle facetten van een bedrijfsovername behandeld. Je leert overnamen beoordelen en de waarde van een bedrijf berekenen. Ook verdiep je je in de fiscale faciliteiten voor kopers van een onderneming en de fiscale gevolgen van verkoop van ondernemingen of bv’s. Wil je op zeer toegankelijke en heldere wijze meer inzicht krijgen in de belangrijkste fiscaal- en civielrechtelijke zaken over het kopen en verkopen van bedrijven? Dan is deze training een uitstekende keuze. De training wordt uitgevoerd door onze businesspartner NIBE-SVV.

Voor wie?

De training is ontwikkeld voor accountmanagers zakelijke relaties, financieringsspecialisten, bedrijvenadviseurs, accountmanagers MKB, financieel planners, MKB-accountants en accountants in business.

Aanpak

Doel van de training is dat je kennis en inzichten ontwikkelt in de belangrijkste fiscaal- en civielrechtelijke zaken bij het kopen en verkopen van bedrijven. Je leert aan de hand van praktijkvoorbeelden de fiscale aspecten kennen die bij het overnemen van bedrijven van belang zijn. Alle begrippen worden hierbij in de juiste context behandeld en geplaatst waardoor je ze ook daadwerkelijk leert toepassen. Niet alleen krijg je op de praktijk georiƫnteerde vakkennis aangereikt, je ontwikkelt ook alle nodige vaardigheden. De training wordt verzorgd door ervaren docenten die als belastingadviseur en financieel deskundige werkzaam zijn in het MKB.

Vooropleiding

Je hebt kennis van en inzicht in de fiscale positie van een ondernemer en een onderneming, de hoofdlijnen van de belastingen waarmee de bv en de DGA te maken hebben en de hoofdlijnen van de belastingen waarmee eenmanszaken of firma’s te maken hebben.

Programma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De IB-ondernemer
  • Het staken van de onderneming
  • Faciliteiten voor de ondernemer
  • Faciliteiten voor financiers
  • De VPB-ondernemer
  • De deelnemingsvrijstelling
  • De fiscale eenheid
  • De bedrijfsfusie

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat van deelname ‘Fiscale Aspecten van Bedrijfsovernamen in het MKB‘ van onze businesspartner NIBE-SVV.

Planning

Duur

De training duurt 2 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken.

Indien het startmoment niet voldoet aan uw wensen, verwijzen wij u graag naar de moduleplanner. Hier krijgt u, na selectie van de gewenste opleiding, op een overzichtelijke wijze te zien welke onderliggende modules op welk moment en waar te volgen zijn.

Opleidingsdata en locaties (inschrijven is mogelijk voor al deze momenten)

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij MVP kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
MVP is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten € 1.490,-
Locatiekosten € 59,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 50,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.599,-

Kosten

Trainingskosten: € 1.490,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Onderdeel van

Open Dag

Wil je meer weten over de werkwijze van Markus Verbeek Praehep of wil je persoonlijk studieadvies? Meld je dan aan voor een van onze open dagen in Utrecht of Amsterdam en kom in gesprek met een van onze opleidingsadviseurs.

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.