Training Effectief Budgetteren en Forecasten

Doeltreffend budgetteren - 1 dag
PE NBA cursussen en trainingen

Duur

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Hoe zorg jij ervoor dat budgetten feilloos op de strategische doelen van je organisatie aansluiten? En op welke manier stuur je bij als er dreiging heerst dat deze doelen niet worden behaald? Dat leer je tijdens deze training. Je verdiept je in uiteenlopende vormen van budgetteren en leert op welke wijze je rekening houdt met de verschillende belangen van managers en verantwoordelijke divisies. Ook ontwikkel je vaardigheden om forecast te rapporteren en het hoger management hierover te informeren, zodat zij tijdig kunnen bijsturen. Met je kennis en kunde ben jij een belangrijke gesprekspartner voor je hoger management.

Aanpak

Tijdens deze training leer je alles over budgettering en forecasting, zodat je meer grip krijgt op de financiën binnen je organisatie. Je gaat aan de slag met de benadering van budgetteren en leert of deze het beste bottom-up of top-down ingericht kunnen worden. Daarbij ontwikkel je vaardigheden om rekening te houden met de wensen en belangen van diverse afdelingen. Ook leer je aan de hand van scenarioanalyses hoe je ontwikkelingen kunt voorspellen. Op deze manier kun je goed anticiperen op toekomstige financiële processen, houd je tijdig rekening met de veranderende bedrijfsomgeving en versterk je het budgetproces.

PE-punten

Permanente Educatie (PE) is van essentieel belang. Met deze training van Markus Verbeek Praehep blijft je kennis niet alleen actueel, maar behaal je ook 5 PE-punten in het kader van de Permanente Educatie van de NBA.

Voor wie?

Je bent financial manager of (business) controller en kent de essentie van een realistische forecast. Je wilt je forecastvaardigheden verder uitbreiden, zodat je actiegericht kunt handelen en je het hoger management tijdig informeert over belangrijke ontwikkelingen.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Strategie
  • Relatie budgettering en strategie
  • Procesgang bottom-up/top down
  • Keuze KPI’s
  • Purchasing, Opex en Capex
  • Scenarioanalyse
  • Bijsturing/actmanagement
  • Best practices

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat van deelname ‘Effectief Budgetteren en Forecasten' van Markus Verbeek Praehep.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

Deze training duurt 1 dag.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen


Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur