Training Corporate Governance en Compliance

Korte en praktijkgerichte training - 2 dagen
PE NBA cursussen en trainingen

Duur

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je krijgt als financieel professional te maken met zaken als goed bestuur, het voldoen aan complexe wet- en regelgeving, verschillende (bedrijfs)culturen en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar hoe ga je hiermee om? In deze training leg je op praktische wijze de basis om verschillende verantwoordelijkheden te nemen op het gebied van corporate governance en compliance. Zo werk je altijd in overeenstemming met de juiste wet- en regelgeving.

Aanpak

Tijdens deze training ga je in op de financiële en juridische aspecten binnen je organisatie. Je leert in korte tijd over verschillende bestuursmodellen en hoe je deze conform de wet- en regelgeving kunt toepassen. Ook ga je aandacht besteden aan de samenwerkingen met andere stakeholders en externe accountants. Je weet na afronding van deze training hoe je een onderneming goed, efficiënt en verantwoord kunt leiden en hoe je de juridische kwaliteit van je organisatie kunt analyseren. Ook kun je omgaan met verschillende bedrijfsculturen en de gedragingen die hierbij horen. Vanwege de praktijkgerichte aanpak kun je de geleerde kennis meteen toepassen in je organisatie.

PE-punten

Permanente Educatie (PE) is van essentieel belang. Met deze training van Markus Verbeek Praehep blijft je kennis niet alleen actueel, maar behaal je ook 10 PE-punten in het kader van de Permanente Educatie van de NBA.

Voor wie?

Wil je meer weten van de verschillende verplichtingen die wet- en regelgevingen met zich meebrengen, zodat je deze kunt vertalen naar je eigen organisatie? En wil je zeker weten dat de implementatie hiervan voldoende geborgd is? Dan is deze training onmisbaar voor jou.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Governance in context/actualiteit
  • One-tier en two-tier bestuursmodellen
  • Financiële en juridische aspecten, governancecodes
  • Samenwerking met andere stakeholders en externe accountant
  • Relatie wet- en regelgeving en compliance
  • Compliance rol of functie?
  • Compliant en in control (statement)
  • Cultuur en gedrag
  • Verdienmodellen en maatschappelijke relevantie

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat van deelname ‘Corporate Governance en Compliance' van Markus Verbeek Praehep.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

Deze training duurt 2 dagen.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen


Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur