Starten met je opleiding tijdens de lockdown

Ons land is nog steeds in lockdown vanwege corona. Kun je dan wel met een opleiding beginnen? Jazeker, dat kan! Want vanaf 26 april kunnen we bij een groot deel van onze opleidingen weer fysiek lesgeven (tenzij de overheid op 20 april anders beslist). Bij opleidingen waarvoor dit niet geldt, hebben we bijna alle fysieke lessen omgezet naar online lessen, de zogenaamde virtual classroom. Op deze pagina lees je hoe je de komende tijd kunt starten met een opleiding.

Inschrijven is gewoon mogelijk

Je kunt je gewoon inschrijven voor een opleiding. Kies je voor fysieke lessen, dan is de kans groot dat deze vanaf 26 april doorgaan. Mocht dat niet zo zijn, dan worden ze omgezet naar de virtual classroom. Je ontvangt hierover na inschrijving bericht via de online leeromgeving. Kies je voor e-learning, dan kun je gewoon starten op de aangegeven startmomenten.  

Aangepaste lessen tijdens de lockdown om studievertraging te voorkomen

De lessen die nog niet fysiek mogen worden gegeven kunnen de komende tijd bijna allemaal doorgaan via een virtual classroom. Op deze manier kun je gewoon beginnen met je studie en loop je geen vertraging op.

Alleen die lessen waarbij interactie met de leraar en de groep essentieel zijn, gaan niet van start. Schrijf je je in voor een opleiding waarbij dit geldt, dan krijg je hierover bericht van ons.

Virtual classroom, een volwaardig alternatief

De afgelopen maanden hebben we veel ervaring opgedaan met online lessen. De ervaringen van onze studenten zijn positief. Eigenlijk is er maar één verschil tussen virtuele en fysieke bijeenkomsten en dat is de afstand tussen de docent en zijn groep.

De docent verzorgt zijn lessen nog steeds op een interactieve manier, je ziet en hoort de docent precies zoals wanneer je in de klas zou zitten. Ook is er volop interactie met je medestudenten mogelijk. Onder deze omstandigheden is een virtual classroom les dan ook de meest optimale vervanging voor fysieke bijeenkomsten. Bekijk onderstaande video om te zien hoe de virtual classroom werkt.

Vragen en bereikbaarheid

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over je inschrijving en de start van je opleiding. We zijn bereikbaar via chat, mail en telefoon. Houd er wel rekening mee dat ook onze medewerkers soms thuis werken en dat je daardoor soms langer moet wachten. We doen ons uiterste best je zo snel mogelijk te woord te staan.