Post Bachelor Fraudepreventie en -detectie

Leer fraude herkennen, voorkomen en stoppen - 3 maanden
Post-Bachelor

Duur

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Met deze opleiding doe je kennis op van verschillende vormen van fraude. Ook krijg je inzicht in de wetgeving, de procedures, het uitvoeren van onderzoeken, interne regelgeving en je mogelijkheden om fraude te signaleren en te stoppen. Ook leer je het Fraude Control Framework effectief toe te passen. Zo weet je straks op verantwoorde manier fraude te bestrijden.

Voor wie?

Jij bent (business) controller, financieel manager, auditor, riskmanager of compliance manager. Of je hebt een andere functie waarbij het kunnen detecteren, voorkomen en omgaan met fraude in de organisatie relevant is.

Aanpak

Je verdiept je in het tijdig herkennen en effectief bestrijden van fraude. Je verdiept je in de wet- en regelgeving en ontwikkelt je onderzoeksvaardigheden. Zo herken je fraude snel en weet je hoe je dit moet aanpakken. Ook is er aandacht voor interne fraude.

Tijdens inspirerende bijeenkomsten ga je in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. Je koppelt dit direct aan je eigen werkomgeving. Zo kun je wat je leert meteen toepassen. De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten die zelf actief zijn in de praktijk.

Vooropleiding

Wij gaan uit van een HBO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Het doornemen van de theorie en het maken van de thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per studiebijeenkomst.

Examens en diploma

Je rondt de opleiding af met een praktijkgerichte opdracht. Behaal je voor deze opdracht een voldoende, dan ontvang je het diploma ‘Post Bachelor Fraudepreventie en -detectie’.

Vervolgopleidingen

  • Post HBO AA Accountancy - MKB
  • Master Finance & Control (MFC)

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur