Post Bachelor Belastingadviseur A

Onderdeel van Post Bachelor Register Belastingadviseur - 1 jaar

Nieuw bij MVP
6 Locaties Door heel Nederland
feb '18 Eerstvolgende startmoment
Dag, Avond, Zaterdag en E-learning Lesmomenten
Bekijk kosten Zie kostenoverzicht
PDF aanvragenDirect inschrijven035 - 760 48 50

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar.:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vrij: 08:00 - 17:00 uur

035 528 0811
Neem contact op
Algemeen

Deze unieke opleiding bereidt je uitstekend voor op het beroep van belasting­adviseur. Het programma is volledig afgestemd op de eisen van de fiscale ­adviespraktijk en koppelt theoretische kennis aan praktische vaardigheden. De nadruk van de opleiding ligt op diepgaande theore­tische kennis van de ­belangrijkste belastingwetten voor een fiscaal adviseur, zoals loonbelasting, inkomstenbelasting, ­omzetbelasting en vennootschapsbelasting. Dit diploma kan mogelijk vrijstelling opleveren in de opleiding Post Bachelor Register Belastingadviseur.

Voor wie?

Deze praktijkgerichte opleiding is ontwikkeld voor professionals die in de dagelijkse praktijk worden geconfronteerd met complexe fiscale vraagstukken en op Post Bachelorniveau opgeleid willen worden tot Register Belastingadviseur.

Aanpak

In de bijeenkomsten van Markus Verbeek Praehep spelen oefenvragen ter voorbereiding op het examen ook een belangrijke rol. Door jarenlange ­ervaring als dé fiscale opleider van Nederland heeft Markus Verbeek ­Praehep zich gespecialiseerd in oefen­technieken om de examens te behalen.

Tijdens de opleiding ben je aspirant-lid van het Register ­Belastingadviseurs, waardoor je op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen in jouw vakgebied. Je dient zelf een aspirant-lidmaatschap bij het Register Belastingadviseurs aan te schaffen. Dit gebeurt op individuele basis en is dan ook niet inbegrepen bij de kosten van deze opleiding. Zonder deze inschrijving kun je niet toegelaten worden tot Post Bachelor Belastingadviseur A.

Vooropleiding

Voor deze opleiding geldt dat je in het bezit dient te zijn van het diploma ­Register Belastingconsulent, NIVRA Accountancy II of het getuigschrift HBO Bachelor SPD Bedrijfs­administratie, HBO Bachelor Accountancy of een diploma van een andere HBO Bacheloropleiding met aantoonbare fiscale kennis. Deze diploma’s en getuigschriften mogen niet ouder dan 5 jaar zijn. Ben je in het bezit van een van bovengenoemde diploma’s dat ouder is dan 5 jaar? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs over de mogelijkheden via: 035 - 5 280 811. Je beschikt over een relevante werk­omgeving waarin je de opdrachten uit dit programma goed kunt uitvoeren.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 6-8 uur per bijeenkomst.

Vrijstelling

Indien je verder wilt studeren richting de Post Bachelor Register Belastingadviseur en voldoet aan de toelatingsvoorwaarden, ontvang je gegarandeerd vrijstelling voor de gelijknamige modules.

Programma

Programma

Het studieprogramma is opgebouwd uit de volgende onderwerpen:

 • BA Inleiding belastingrecht
 • BA Staats- en bestuursrecht
 • BA Formeel belastingrecht
 • BA Loonbelasting
 • BA Privaatrecht
 • BA Inkomstenbelasting voor de particulier
 • BA Ondernemingsrecht
 • Examentrainingen

Examens en diploma

Alle modules worden afgerond met een praktijkgericht schriftelijk examen, afgenomen door Register Belastingadviseurs. Je dient jezelf aan te melden voor deze examens via www.rb.nl en de kosten betaal je rechtstreeks aan de exameninstantie. Indien je de modules met een voldoende afsluit, ontvang je het diploma ‘Post Bachelor Belastingadviseur A’.

Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 12 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 16 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 13.00 uur en 2 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de examentrainingen. De avondopleiding heeft 16 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur en 2 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de examentrainingen. Je kunt deze opleiding ook grotendeels op afstand volgen op basis van e-learning (zie Studeren op Afstand voor meer informatie).

Indien het startmoment niet voldoet aan uw wensen, verwijzen wij u graag naar de moduleplanner. Hier krijgt u, na selectie van de gewenste opleiding, op een overzichtelijke wijze te zien welke onderliggende modules op welk moment en waar te volgen zijn.

Opleidingsdata en locaties (inschrijven is mogelijk voor al deze momenten)

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij MVP kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
MVP is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
Kostenspecificatie

Kosten

Cursusgeld € 2.490,-
Studiemateriaal € 400,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 138,-
Reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 3.043,-

Kosten

Cursusgeld: € 2.490,-
Studiemateriaal: € 400,-
Examens: zie www.rb.nl
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 4 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Module-overzicht

Een gehele opleiding in één keer doen of opdelen in modules?

Bij Markus Verbeek Preahep kun je bij veel opleidingen kiezen om je modulair in te schrijven in plaats van direct voor de hele opleiding. Direct inschrijven is voordeliger maar misschien geef je toch de voorkeur aan modulair studeren.

Gehele Opleiding

 • Gemiddeld 17% voordeliger
 • De volledige opleiding van A tot Z
 • Betalen in termijnen

Modulair

 • Maximale flexibiliteit
 • Je bepaalt zelf je tempo
 • Prijzen kunnen stijgen

Open Dag

Wil je meer weten over de werkwijze van Markus Verbeek Praehep of wil je persoonlijk studieadvies? Meld je dan aan voor een van onze open dagen in Utrecht of Amsterdam en kom in gesprek met een van onze opleidingsadviseurs.

Aanmelden

LIEVER OP JE GEMAK NAAR ONS AANBOD KIJKEN?

De nieuwe studiegids voor financiele professionals met opleidingen op alle niveaus

studiegids aanvragen

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar.

035 528 0811
Stuur ons een mail

Ma t/m do van 08.00 - 18.00 uur
Vr van 08.00 - 17.00 uur

Onze website maakt gebruik van cookies.