• Home
  • FFP Vaardigheden

FFP Vaardigheden

Onderdeel van de erkende leergang FFP Financiële Planning - 1 maand
Trainingen en Korte Cursussen

Duur

1 maand

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

23-08-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze opleiding FFP Vaardigheden van onze businesspartner NIBE-SVV bereidt je uitstekend voor op de communicatieve aspecten van je werk als financieel planner. Je houdt je bezig met de verschillende fases in een gesprek en de implementatie van het advies en de nazorg. Door rollenspelen oefen je met het interpreteren van gesproken taal en lichaamstaal. Met de vaardigheden die je tijdens deze opleiding ontwikkelt, kun je je klanten adviseren op een manier die bij hen past. Deze opleiding is onderdeel van de volledige leergang FFP Financiële Planning, die je voorbereidt op de examens van de Federatie Financieel Planners (FFP).

Aanpak

In deze opleiding FFP Vaardigheden wordt aandacht besteed aan essentiële adviesvaardigheden, professioneel gedrag en ethiek. Door middel van rollenspelen en adviespresentaties leer je op interactieve wijze. Ook communicatieregels en gedragsmodellen worden uitgebreid behandeld. Zo word je voorbereid op het praktijkexamen van de Federatie van Financieel Planners (FFP). Deze praktijkgerichte opleiding wordt verzorgd door zeer ervaren docenten.

Vooropleiding

Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Gemiddeld duurt het programma 1 maand. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5 uur per bijeenkomst.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de studie heb je toegang tot onze moderne online leeromgeving.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Voor wie?

Deze opleiding is in het bijzonder ontwikkeld voor accountmanagers voor vermogende particuliere cliënten, (erkend) hypotheekadviseurs, personal bankers, private bankers, (ervaren) financieel adviseurs en planners, assurantietussenpersonen en zelfstandig gevestigde financieel dienstverleners.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Voeren inventarisatiegesprek
  • Opstellen financieel memo en passend advies
  • Presenteren van advies aan klant
  • Implementeren advies en nazorg

Certificaat

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvang je het bewijs van deelname ‘FFP Vaardigheden’ van onze businesspartner NIBE-SVV. Het bewijs van deelname van deze opleiding is onderdeel van de leergang FFP Financiële Planning van NIBE-SVV.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

  • Duur van de opleiding: 1 maand

  • Varianten: Dag

  • Dag: 2 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 590,-
Studiemateriaal
€ 55,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 50,-
Locatiekosten
€ 59,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 754,-
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur