Post Bachelor Fusie en Bedrijfswaardering

Praktijkgerichte opleiding op Post Bachelorniveau - 6 maanden
Post-Bachelor

Duur

6 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

09-10-2020

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Een fusie kan kostenefficiency, schaalvoordelen en zelf fiscale voordelen opleveren. Daarbij kan het een organisatie weerbaarder maken in perioden van tegenspoed. Als financieel professional ken je deze voordelen, maar weet je ook dat fuseren een ingewikkeld proces beslaat. Hoe maak jij de afweging om een fusie wel of niet door te voeren? En op welke wijze zorg je ervoor dat deze integratie succesvol verloopt? Dat leer je tijdens deze interessante opleiding. Alle belangrijke thema's komen aan bod, waaronder contractvorming, fusievorming en cultuurverschillen. Na afloop van deze opleiding lever jij met je kennis en vaardigheden een belangrijke bijdrage in het besluitvormingsproces en de implementatie van een fusie.

Voor wie?

Je bent financieel professional en kent het belang en de noodzaak van fuseren. Daarbij wil je organisaties ondersteunen in het besluitvormingsproces. Met deze opleiding ontwikkel je je tot een waardevolle gesprekspartner voor het bestuur.

Aanpak

De Post Bachelor Fusie en Bedrijfswaardering bestaat uit 2 modules. Alle kernonderwerpen van bedrijfswaardering, fusies en overnamen komen aan bod. Je gaat aan de slag met due diligence en brengt hierbij alle relevante informatie in kaart van de betrokken ondernemingen. Zo verdiep je je in de boekhouding en kun je de waarde van bedrijven goed aan elkaar afmeten. Daarbij leer je welke fusievormen bestaan en hoe een fusie fiscaal wordt geregeld. Met je kennis en vaardigheden kun je directieleden adviseren om wel of niet te fuseren. Bovendien kun je adviseren op welke wijze de fusie het beste geïmplementeerd kan worden.

Tijdens deze opleiding maak je gebruik van de meest actuele literatuur. Daarbij heb je toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving. Het programma is praktijkgericht ingestoken. Alles wat je op het gebied van fusie en bedrijfswaardering leert, kun je meteen toepassen in je werkomgeving.

Vooropleiding

Je hebt HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de studie heb je toegang tot onze moderne online leeromgeving.

PE-punten

Permanente Educatie (PE) is van essentieel belang. Met deze opleiding van Markus Verbeek Praehep blijft je kennis niet alleen actueel, maar behaal je ook 20 PE-punten in het kader van de Permanente Educatie van de NBA.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Examens en diploma

Je sluit beide onderdelen van deze opleiding af met een praktijkopdracht. Behaal je hiervoor een voldoende, dan ontvang je het diploma 'Post Bachelor Fusie en Bedrijfswaardering'.

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

Bedrijfswaardering

(4 bijeenkomsten)

 • Waarderingsconcepten
 • Bedrijfstypologieën
 • Waardebepalende factoren
 • Due diligence
 • Zin of onzin van vuistregels
 • Waarde en prijs
 • Fiscaliteit

Fusie en Overnamen

(4 bijeenkomsten)

 • Methoden van overdracht
 • Fusievormen
 • Contractvorming
 • Aanmerkelijk belangregeling
 • Bedrijfsopvolgingsregeling
 • Fusie en splitsing
 • Deelnemingsvrijstelling
 • Fiscale eenheid
 • Cultuurverschillen
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning

  Opleidingsvarianten

  • Duur van de opleiding: 6 maanden
  • Varianten: Dag, zaterdag
  • Dag: 4 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie

  Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

  Lesgeld
  € 1.995,-
  Studiemateriaal
  € 300,-
  Examenkosten
  € 420,-
  Arrangementen (Food & Beverage)
  € 100,-
  Locatiekosten
  € 118,-
  Reprorechten
  € 15,-
  Totaalprijs (exclusief BTW)
  € 2.948,-
  Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
  Kostenoverzicht aanvragen

  Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

  Locatie- en arrangementskosten

  Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

  Reprorechten en hand-outs

  Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

  Btw

  Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

  Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

  Contact met MVP

  Heb je vragen?

  Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

  035 - 5 280 811
  06 - 82346819

  Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur