Student in the spotlight: Annelies van Heesen

Al van jongs af aan heeft Annelies van Heesen een fascinatie voor cijfers. Dat heeft ze waarschijnlijk van haar opa geërfd, die boekhouder was. Toen ze een jaar of 13 was, wist ze al dat bedrijfsadministratie haar trok. Inmiddels werkt ze als financial controller bij NCOI Groep en is ze bezig met haar Master Finance & Control. Eerder rondde ze bij Markus Verbeek Praehep ook al de HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie met succes af, behaalde ze haar Praktijkdiploma Loonadministratie en volgde ze de softskills training Beïnvloedingsvaardigheden. Een studiebol? Zo zou Annelies zichzelf niet noemen. Wel vindt zij het erg leuk om zich verder te ontwikkelen.
 

Niet stoffig

“Mensen denken vaak dat financials saaie en oubollige mensen zijn, maar niets is minder waar. Alleen al op mijn eigen afdeling lopen zoveel verschillende mensen rond. Stoffig en oubollig is het al lang niet meer. Wel is een fascinatie voor cijfers essentieel om als financial aan de slag te gaan. Daarnaast is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen in je vakgebied.”
 

Blijven ontwikkelen

“Je ziet dat organisaties steeds meer gaan automatiseren, waardoor er veel minder uitvoerend werk nodig is. Vakinhoudelijk sterk zijn om je functie goed uit te kunnen blijven voeren wordt daarmee steeds belangrijker. Bovendien verwachten werkgevers steeds meer van hun werknemers en dat zie je ook terug in verschillende vacatures. Er worden hoge eisen gesteld, dus je kunt zeker niet achteroverleunen als financial.”
 

Modulaire aanpak

“Ik ben bij Markus Verbeek Praehep gaan studeren omdat de opleidingen hier hoog aangeschreven staan en omdat ik mijn opleidingen hier in modules kan volgen. Zo kan ik kiezen wanneer ik welke module wil volgen en in welke variant. Op het moment dat ik het even wat drukker heb kan ik er eenvoudig voor kiezen om de module op een later moment te volgen. Daarnaast is ook de keuze uit verschillende varianten heel fijn. Je kunt zelf bepalen of je overdag, ’s avonds of in het weekend wilt studeren of zelfs thuis via e-learning of virtual classroom. Ik kan bij elke module kiezen wat mij op dat moment het beste uitkomt. Daarnaast is het aanbod van Markus Verbeek Praehep ook erg breed. Je kunt er heel veel soorten opleidingen en trainingen volgen op financieel gebied.”
 

Interactie

“Ik heb voor klassikaal studeren gekozen omdat ik de interactie met mijn medestudenten en docent erg belangrijk vind. De lessen ervaar ik als zeer prettig en daar spelen de docenten een belangrijke rol in. Bij Markus Verbeek Praehep staan de docenten echt voor hun vak. Ze vinden het echt belangrijk dat de student met een goed gevoel en goede resultaten teruggaat de beroepspraktijk in.”
 

Goede begeleiding

“Een groot voordeel van studeren bij Markus Verbeek Praehep is voor mij de begeleiding en de grote mate van interactie in de lessen. Zo voeren we regelmatig groepsdiscussies over verschillende onderwerpen en wisselen docenten ervaringen uit de praktijk uit met de studenten. Daarnaast is er examentraining, waarbij altijd een docent aanwezig is die je helpt met de leerstof om de module te halen. En mocht je het toch niet gehaald hebben, dan kun je achteraf je examens inzien.’’
 

Echt weer leuk om te studeren

“Een studiebol zou ik mezelf niet noemen. Wel vind ik het erg leuk om me verder te ontwikkelen.
Na mijn Bachelor was ik even uitgestudeerd, maar nu vind ik het juist weer heel leuk om nog dieper in te gaan op de materie waar ik steeds meer mee bezig ben in mijn vakgebied.”

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur