Medewerker in beeld

Toen Belinda Kerkhove in 2006 bij Markus Verbeek Praehep (MVP) terechtkwam, had ze al een hele carrière achter de rug. Ze begon ooit als administratief medewerker en was daarna onder andere office manager bij een uitzendbureau, financieel adviseur en docent aan zowel het voortgezet als beroepsonderwijs. Maar inmiddels is ze helemaal op haar plek bij MVP.

"Ik snap de klantvraag echt."

Belinda begon haar loopbaan bij MVP als freelance docent. Al snel werd haar gevraagd of ze ook accountmanager wilde worden. Belinda vertelt: "Dat was een fijne combinatie, want doordat ik ook bij bedrijven over de vloer kwam, wist ik goed wat er speelde in het werkveld. Dit kon ik vervolgens weer meenemen in de klas." Op een gegeven moment besloot Belinda zich door toenemende drukte volledig op haar rol als accountmanager te concentreren. "In deze functie komen mijn commerciële, financiële en onderwijskundige achtergrond perfect samen. Dat geeft mij meerwaarde als accountmanager, want ik snap de klantvraag echt. En sinds MVP deel uitmaakt van NCOI Groep, kan ik nu bijna elke opleidingsvraag beantwoorden. Als een klant een medewerker bijvoorbeeld een opleiding op het gebied van social media wil laten volgen, verwijs ik hem door naar een andere tak van NCOI Groep."

Wat bedrijven van voetbal kunnen leren

Als je bij een opleidingsinstituut werkt, kun je bijna niet anders dan zelf ook voortdurend met je ontwikkeling bezig zijn. Dat geldt ook voor Belinda. Enthousiast: "In 2015 ben ik begonnen aan mijn Master Onderwijskunde en ik heb bijna de Masterclass Opleidingskunde afgerond. Het onderwerp van mijn eindopdracht? Hoe laat je je medewerkers excelleren? Dat thema heeft echt mijn grote interesse. Naar mijn mening maken nog weinig bedrijven optimaal gebruik van de talenten, capaciteiten en competenties van hun medewerkers." Belinda legt een link met voetbal, haar andere passie: "Bedrijven zoeken een voetballer die kan keepen, in de verdediging kan staan, op het middenveld kan acteren en ook als spits zijn doelpuntje kan meepakken. In het voetbalteam zit deze alleskunner op de bank, want in het veld staan specialisten." Binnenkort kan Belinda haar nieuw verworven kennis in de praktijk brengen. Dan gaat ze haar functie van accountmanager namelijk combineren met de functie van programmamanager en zal ze opleidingsprogramma's op maat ontwerpen voor bedrijven.

A.V.V. Columbia

Wie Belinda ziet, verwacht waarschijnlijk niet dat ze een fanatieke voetballiefhebber is. Ze doet op zondagmiddag zelfs de verslaggeving voor A.V.V. Columbia op Radio Apeldoorn. Dankzij haar passie voor voetbal legt ze ook gemakkelijk contact met klanten. "Het gebeurt regelmatig dat ik bij een klant een foto van de plaatselijke voetbalclub aan de muur zie hangen, omdat deze wordt gesponsord. Het ijs is dan natuurlijk snel gebroken."

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur