“Ik ben trots op de mooie naam die Konings & Meeuwissen de afgelopen jaren heeft opgebouwd.”

In 'In de spotlights' vertellen trotse organisaties waar ze zo trots op zijn. Bijvoorbeeld een unieke dienst, een aanpassing in de manier van werken die positief uitpakt of een inzicht dat ze hebben verkregen dat ook voor andere organisaties interessant is.
In deze editie: Konings & Meeuwissen, accountants en belastingadviseurs.

Twan Konings en Henri Meeuwissen: twee rasechte ondernemers met ieder een eigen bedrijf en eigen medewerkers. In januari 2000 gingen ze samen verder als Konings & Meeuwissen. Het begon met zes medewerkers, maar inmiddels is Konings & Meeuwissen een succesvolle organisatie met bijna honderd specialisten verdeeld over vier vestigingen. Hun ambitie? Verder groeien en kansen benutten, zowel voor de organisatie zelf als voor de ondernemers die zij van dienst zijn. Hoewel er in die 16 jaar veel is veranderd, is de drijfveer waarmee het begon hetzelfde gebleven: zorgen dat ondernemers zich kunnen focussen op ondernemen. Precies sprak met Raymond Cobussen, vennoot bij Konings & Meeuwissen en docent bij Markus Verbeek Praehep.

Dagelijkse werkzaamheden

Raymond houdt zich in zijn dagelijkse werkzaamheden bij Konings & Meeuwissen bezig met de samenstelpraktijk, de advisering richting klanten en de controlepraktijk. Hij vertelt: "Ik heb gedurende mijn dag veel contact met collega's, zoals overleg over de werkzaamheden en de voortgang. Ze komen bij mij met de vragen die ze hebben. Daarnaast heb ik geregeld afspraken met de ondernemers die we bedienen. Ik review de dossiers, bespreek samen met de ondernemer de jaarrekeningen en voorzie hem van advies waarmee hij verder kan. Bovendien zit ik in het bestuur van Konings & Meeuwissen en ben ik medeverantwoordelijk voor de aansturing van de gehele organisatie. Ik houd me dus ook bezig met interne taken zoals de Commissie Vaktechniek en het Management Team."

Korte lijnen en lage drempels

Wat spreekt Raymond nu zo aan aan werken voor Konings & Meeuwissen? Raymond: "De korte lijnen en lage drempels. Het is een organisatie waar zowel de medewerkers als de ondernemers die we bedienen zich thuis voelen. Ik ben trots te kunnen meebouwen aan deze organisatie en de mooie naam die we in de afgelopen jaren hebben opgebouwd." Ondernemers hebben bij Konings & Meeuwissen één aanspreekpunt dat alle specialismen binnen de organisatie kan inzetten om de ondernemer verder te helpen. Naast accountancy en belastingadvies biedt Konings & Meeuwissen verzekeringsadvies, pensioenadvies, organisatieadvies, financieringsadvies, overnameadvies, advies over het arbeidsrecht en kunnen ze de salarisadministratie van een onderneming volledig verzorgen. In de regio's Nijmegen en Arnhem is Konings & Meeuwissen al een gevestigde naam, maar ook in de regio Oss wint de organisatie steeds meer aan terrein.

Twee passies gecombineerd

Naast zijn werk voor Konings & Meeuwissen is Raymond docent bij Markus Verbeek Praehep. Hij vertelt: "In 2001 ben ik begonnen als docent. Ik verzorg de vakken Audit en Assurance 1, 2 en 3 en Oriëntatie op de Beroepspraktijk. Sinds 2007 ben ik vennoot bij Konings & Meeuwissen en vanaf dat moment kon ik twee van mijn passies, ondernemen en onderwijs combineren." Doordat Raymond ook de dagelijkse praktijk meemaakt kan hij de studenten veel nieuwe en belangrijke inzichten bieden om hen klaar te stomen voor het werken in de praktijk. "Het is leuk om met studenten over je werk en de bijbehorende theorie te praten. In de les probeer ik hen voor te bereiden op het examen en bagage mee te geven voor hun werk in de praktijk." Raymond kan veel zaken die hij in de praktijk tegenkomt gecensureerd gebruiken in de lessen: Wat speelt er? Wat zijn de belangen? Hoe zou jij het oplossen? Hoe is het opgelost en waarom zo? Maar de studenten leren niet alleen van Raymond, hij leert ook van hen. Raymond: "Met studenten discussiëren over de praktijksituaties die we tegenkomen bij Konings & Meeuwissen levert nieuwe inzichten op die ik weer in andere lessen kan gebruiken. Hier leert iedereen van."

De toekomst van de accountancy

Hoe ziet Raymond de toekomst van de accountancy? Raymond: "De accountancybranche verandert, maar de toekomst is best onzeker. Het standaardwerk zoals het boeken en maken van jaarrekeningen zal steeds minder worden. Om een succesvolle toekomst als accountant te kunnen garanderen, wordt de combinatie van vakkennis en communicatieve vaardigheden steeds belangrijker. De nieuwe keuzerichtingen in de nieuwe studieopzet sluiten beter aan bij de wensen van de studenten, maar ook bij die van de klanten. Mensen moeten het werk doen waar zij zich goed bij voelen." Voor de iets verder gelegen toekomst verwacht Raymond dat er een verdere verbreding komt van het dienstenaanbod van accountantskantoren.

Ontwikkeling bij Konings & Meeuwissen

Konings & Meeuwissen ziet de toekomst in ieder geval met vertrouwen tegemoet. Raymond: "We willen stabiel doorgroeien met oog voor de veranderende markt, ondernemers en medewerkers. We groeien zelf naar een steeds hoger niveau en we willen dat onze medewerkers ook het maximale uit zichzelf en hun carrière kunnen halen. We bieden interne cursusprogramma's aan om te zorgen dat iedereen up-to-date blijft, maar stimuleren ook het volgen van individuele opleidingstrajecten."

"De combinatie van vakkennis en communicatieve vaardigheden wordt steeds belangrijker."

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur