Dave van Zanten is Financieel Professional van het Jaar 2018

Dave van Zanten staat niet graag op het podium. Maar vrijdag 18 mei moest hij er toch aan geloven en zal hij er stilletjes van hebben genoten. Hij was een van de drie finalisten van de verkiezing Financieel Professional van het Jaar 2018, voor het eerst georganiseerd door Markus Verbeek Praehep, en won ten koste van Jenou Prins (Assistent-Accountant Felix Accountants & Belastingadviseurs) en Diederik Merkx (Manager Leven Zakelijk Delta Lloyd/Nationale Nederlanden).

De ambitie om in de financiële branche te werken kwam later pas. In eerste instantie had Dave van Zanten zijn zinnen gezet op een baan bij de landmacht. En hij ging voor het hoogst haalbare: bij de commando's. Want Dave mikt altijd hoog en wil het beste uit zichzelf halen; dat zit in zijn karakter opgesloten. "Als kind was ik al zo. Wilde met spelletjes altijd winnen. En als ik verloor, ging ik achteraf na wat ik had kunnen doen om te winnen. Behalve dan als er met dobbelstenen moest worden gegooid, want dan heb je het niet in de hand."

Dave maakte zijn opwachting in het keurkorps en zag een glansrijke loopbaan vol kruitdampen, lijf-aan-lijfgevechten en rondom exploderende handgranaten al helemaal voor zich. Lang heeft het niet geduurd. Een ontsteking aan zijn scheenbeenvlies trok een lelijke streep door de rekening. Zijn carrière bij de commando's was in de knop gebroken. Toch zou hij het nog ver schoppen. Maar dan als financieel professional.

Trainee bij Quoratio

De financiële wereld sprak hem aan en Dave van Zanten werd trainee bij detacheerder Quoratio BV In Bunnik. Daar hield hij zich bezig met salarisadministratie en dat beviel hem uitstekend. Hij volgde een financiële opleiding en is nu Finance Manager. Dave: "Ik heb informatica gedaan en dat is nu heel belangrijk omdat ik met verschillende systemen werk. Als Finance Manager binnen een snel groeiende organisatie zorg ik voor juiste en snelle informatie voor directie, aandeelhouders en management. Ik vertaal de cijfers in gewonemensentaal."

Daarin is hij behoorlijk bedreven. Juist daarom is hij genomineerd voor de titel Financieel Professional van het haar 2018. Zijn collega's ondersteunden dit met de volgende motivatie: Dave is verantwoordelijk voor de gehele omvorming van rapporteren binnen onze organisatie. Waar we eerst achteraf resultaten zagen op top en bottom line, zijn we veranderd in een transparante organisatie met inzichten in kostprijs, marge en omzet per afdeling, accountmanager en kennisgebied. Dave heeft die rapportage zodanig gebouwd dat we de omzet kunnen voorspellen aan de hand van funnels en latest estimates. Met een rolling forecast als kers op de taart!

De meeste stemmen

De deelname aan de verkiezing hield de gemoederen binnen de muren van Quoratio flink bezig. Zeker toen Dave een van de drie finalisten bleek te zijn. Dagelijks werd hij wel even op de schouder getikt en aangesproken. En vrijdag 18 mei was het dan zover. Onder het toeziend oog van een stevige Bunnikse delegatie beklom Dave samen met zijn twee medefinalisten het podium en deelde meteen een flinke klap uit met een professioneel in elkaar gezette film. Daar voegde hij een overtuigend verhaal aan toe. Gaf dat allemaal de doorslag? Je kunt er alleen maar naar gissen. Feit is dat Dave de meeste stemmen kreeg en met de titel aan de haal ging. "Nu ik er toch stond, wilde ik ook winnen. Ik had meteen een voorsprong, maar werd ingelopen. Het werd toen nog even spannend. En uiteindelijk heb ik gewonnen."

Dave ziet het winnen van de titel Financieel Professional van het Jaar 2018 als een grote blijk van waardering. Een titel die zijn cv een mooie gouden randje geeft. Maar hoe nu verder? Rustig achterover leunen en de zaken voortaan lekker op hun beloop laten? Niet dus. "Ik ben er nog niet. Ik ga nu een accountantsopleiding volgen en zou ook graag bij klanten aan tafel willen zitten. Ik ga nog veel facetten van dit bedrijf zien. Nee, dit is nog niet het eindpunt."

 

Als winnaar van de verkiezing mag Dave van Zanten op studiereis naar het Financial District in Londen (2 nachten). Ook ontving hij een studievoucher ter waarde van € 5.000,00. De twee medefinalisten gingen evenmin met lege handen naar huis. Jenou Prins won een studievoucher ter waarde van € 2.000,- en Diederik Merkx een studievoucher ter waarde van € 1.000,-.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur