“Kennis maakt je niet onderscheidend. Wat je ermee doet wel.”

Hoe onderscheid je jezelf als financieel professional? We vroegen het aan verschillende professionals uit het vakgebied. Deze keer vertelt Patty van Ravenswaay, Learning & Development Manager bij Quoratio Groep, over haar kijk op de veranderende rol van de financieel professional.
 

Verschuiving

“Het financiële vakgebied is sterk aan verandering onderhevig. Als financieel professional houd je je niet meer alleen bezig met verslagleggen, maar ook met forecasten. Daarmee verandert je rol van controleur naar adviseur en businesspartner. Het is belangrijk om je te realiseren dat je in die nieuwe rol onderdeel wordt van een keten. Kennis van je eigen vakgebied is hierdoor niet meer voldoende.
 

Blijven ontwikkelen

De tijd dat je met je diploma een baangarantie had voor 10-20 jaar is voorbij. Dat weten we al langer, maar we beginnen het nu ook echt te voelen. Als je relevant wilt blijven zul je je dus je hele leven moeten blijven ontwikkelen, ook buiten je eigen vakgebied. Dat doet natuurlijk wat met je work-life balance, maar daar moet je gewoon even je weg in vinden. Om maar een open deur in te trappen: verandering is de enige constante.

In de toekomst kan het zomaar gebeuren dat een deel van je werkzaamheden wordt overgenomen door robots. Die kunnen het sneller, die kunnen het foutloos en die kunnen 24/7 door. Als je dat weet en overziet, dan kun je je daarop voorbereiden en jezelf toekomstbestendig maken. Zo voorkom je dat je buitenspel komt te staan. Mensen kiezen van nature niet zo snel voor een gedragstraining, maar voor een nieuwe rol heb je simpelweg ander gedrag nodig. Als je dat beseft, dan wordt het in een keer een stuk logischer.
 

Rol van de werkgever

Om toekomstbestendig te blijven moet je gaan nadenken over hoe je jezelf kunt ontwikkelen en welke opleidingen je daarvoor nodig hebt. Hierin spelen werkgevers een belangrijke rol. Door mensen hun eigen keuzes en fouten te laten maken en ze de gelegenheid te bieden hiervan te leren, bied je hen een platform voor groei.

Bij Quoratio Groep zit opleiden in ons DNA. We zijn geen opleidingsinstituut, maar opleiden en ontwikkelen zijn wel een belangrijk onderdeel van waar wij voor staan. Daarom bieden we een breed opleidingspakket aan waarbij de focus ligt op gedragstrainingen en skills. Kennis is voor ons een hygiënevoorwaarde: Je hebt het nodig om je vak te kunnen uitvoeren, maar het maakt je niet onderscheidend. Wat je met die kennis doet, dát maakt je onderscheidend.
 

Doe het voor jezelf

Mijn ervaring is dat alles wat je wordt opgelegd heel zwaar voelt, terwijl alles wat jou intrinsiek prikkelt veel minder energie kost. Zorg dus dat je een opleiding altijd voor jezelf volgt, en niet omdat het moet. Kijk naar wat de opleiding jou oplevert, bijvoorbeeld een beter carrièreperspectief. Dan zul je zien dat het studeren een stuk makkelijker gaat.”

Over Quoratio Groep
Quoratio Groep is een detacheerder en opleider van trainees en consultants binnen de zorgadministratie, HR-administratie en financiële administratie. Binnen het domein Finance & Control kun je de groep ook kennen van het label Verhoeve.

 

Bekijk ons gratis webinar ‘Hoe onderscheid je jezelf als financieel professional?’

Wil je meer weten over hoe je het verschil maakt als financieel professional? Bekijk dan ons webinar ‘Hoe onderscheid je jezelf als financieel professional?’. Tijdens dit webinar spreken we met opleiders, werknemers én werkgevers over de verschillende manieren om je als financieel professional te onderscheiden op de arbeidsmarkt.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur