Fiscount en Markus Verbeek Praehep gaan opleidingsaanbod combineren

Markus Verbeek Praehep en Fiscount gaan hun samenwerking verder versterken. Fiscount neemt de opleidingen van Markus Verbeek Praehep (MVP) op in haar aanbod en MVP gaat vanaf nu ook de PE-cursussen van Fiscount aanbieden. Op deze manier hebben beide partijen alles in huis om te voorzien in de opleidingsbehoeften van accountants-, administratie- en (belasting)advieskantoren.

Fiscount is ruim dertig jaar actief in de accountancybranche en Markus Verbeek Praehep vierde onlangs haar 125-jarig bestaan. Kortom, de nieuwe samenwerking brengt ruim 155 jaar opleidingservaring bij elkaar. Gerrie van der Wal, directeur Fiscount (destijds zelf opgeleid bij MVP): “Ik ben heel blij met deze samenwerking – en dat ben ik om meerdere redenen. Ten eerste: op deze manier kunnen we er samen voor zorgen dat we voor accountants-, administratie- en (belasting)advieskantoren alles in huis hebben. Door ons opleidingsaanbod samen te voegen bundelen we een groot aanbod aan cursussen, opleidingen en trainingen. Daarnaast vind ik het een groot voordeel dat Markus Verbeek Praehep eenzelfde ‘bloedgroep’ heeft als Fiscount. We zijn beiden organisaties die voortdurend in beweging zijn, vooruit willen en niet bang zijn om iets nieuws uit te proberen.”
 

Samen sterk vanuit eigen core business

Frank Bakker, directeur Markus Verbeek Praehep: “We willen bijdragen aan de ontwikkeling van de ideale financiële professional. Dat gaat veel verder dan directe vakkennis omdat je in je opleiding ook IT en gedrag wilt meenemen. Onze core business ligt bij het aanbieden van branche-erkende opleidingen, (post-)bachelors en masters. Dan is het natuurlijk een optie om PE-cursussen in eigen huis te gaan ontwikkelen, maar je kunt ook gaan samenwerken met een partner die daar volledig in gespecialiseerd is. Het leuke van deze samenwerking is dat wij Fiscount straks aanvullend kunnen ondersteunen bij een leeromgeving. Omgekeerd kunnen zij bijdragen aan de ontwikkeling van onze opleidingen, waarvoor zij juist extra expertise in huis hebben.
 

Strategisch belang

De samenwerking met MVP is van strategisch belang vanuit het oogpunt van de nieuwe opleidingssystematiek vanuit de NBA. Gerrie van der Wal: “Het gaat niet meer om PE-punten tellen, maar om het inrichten van een jaarlijks leerplan waarin je de juiste opleidingselementen bij elkaar brengt. Wij bieden daarbij ondersteuning door leerroutes te definiëren die je kunt volgen of waarin je naar hartenlust (selectief) kunt winkelen. Met de opleidingen van Markus Verbeek Praehep in ons aanbod kunnen we straks het hele kantoor bedienen, van eigenaar tot medewerker.”

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur