Business Intelligence krijgt ‘meer brains’

Met business intelligence voorkom je steeds beter fraude

Business Intelligence (BI) krijgt binnen bedrijven in het financiële vakgebied een steeds grotere rol. Het wordt steeds meer gecombineerd met Artificial Intelligence en Machine Learning. Door deze samensmelting krijgt BI ‘meer brains’. Het is niet een eenvoudige robot die het papier vervangt, maar door de technologische mogelijkheden is er meer mogelijk met de beschikbare data. Dankzij deze technologie geven complexe dataverzamelingen meer zicht op de toekomst. Inefficiënte processen opsporen en fraudegevallen identificeren lukt hiermee steeds beter.
 

Business Intelligence en IT

Hoe haal je als bedrijf alles uit Business Intelligence? Daarvoor zijn geavanceerde systemen nodig. Je houdt de ontwikkelingen niet bij met de huidige tools, zoals  Excel Sheets en oude programma’s. Er zijn gelukkig steeds meer nieuwe systemen en tools die in staat zijn de juiste data te verzamelen. Het opvragen van rapportages zal als een Google-zoekopdracht verlopen. Voer een term in en de bijbehorende data komt tevoorschijn. Het platform e-mergo.nl benadrukt hier de toepassingen van de cloud, de betere infrastructuur en de overgang van gecentraliseerde data naar single view data.
 

De noodzaak van datacratisch werken en datageletterdheid

Al die beschikbaarheid van data en de geavanceerde systemen is erg interessant, maar zonder de juiste kennis komt een bedrijf nog niet ver. Passionned.nl benoemt in het artikel ‘BI & Big data trends’ het datacratisch werken. Dit begrip heeft betrekking op het verbinden van data met het continu verbeteren van processen en Plan-Do-Check-Act. De bedoeling van Business Intelligence is om bedrijven inzicht te geven in hun data en op basis daarvan tot doelgerichte en strategische beslissingen te komen. 
 

Gaat business intelligence de mens vervangen?

Om de data te kunnen lezen is datageletterdheid nodig. Dit beantwoordt direct de vraag of Business Intelligence de mens gaat vervangen. Mensen blijven nodig voor het verwerken van data, het ondernemen van actie en het analyseren met intuïtie en empathisch vermogen. Daarnaast is de mens ook nodig om tot creatieve oplossingen te komen, bijvoorbeeld voor vraagstukken die niet een vanzelfsprekend onderdeel zijn van de data, maar waarvoor data wel kunnen worden toegepast.
 

De essentie van technologische investeringen volgens CIO’s

Business Intelligence vraagt om optimale training, ondersteuning en inwerk processen van data gebruikers. De gestandaardiseerde datamodellen leiden tot zelfservice-analytics en BI waarmee iedereen analyserapporten kan creëren.

Volgens Dutchitchannel.nl leidt dit tot eenvoudige kosteneffectieve analyses, allemaal door de combinatie van kunstmatige intelligentie, Internet of Things, Cloud analytics en BI-platformen. Dutchitchannel.nl benoemt een onderzoek van Gartner waaruit blijkt dat een grote groep Chief Information Officers (CIO’s) pleit voor strategische investeringen in deze technologieën. Door deze aspecten in een stabiele en goed functionerende technische infrastructuur te verwerken, worden analytics en BI essentieel voor bedrijven.
 

Opleidingsprogramma’s Business Intelligence voor betere datadeskundigheid

Opleidingsprogramma’s van Markus Verbeek Praehep helpen je om de technologische en analytische BI-trends bij te benen. Interessante trainingen als Analyzing Data with Power BI, Big Data Fundamentals en Big Data Strategy en Analytics geven je een blik op de huidige en toekomstige wereld van BI. Ben je overtuigd van de toepassing van Artificial Intelligence en Machine Learning voor het opsporen van signalen en het oppakken van acties aan de hand van data? Word dan BI-specialist met onze opleidingen, zoals Leergang Big Data, HBO Business Intelligence en Big Data of de Masterclass Business Intelligence & Big Data.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur