Nog flexibeler studeren dankzij nieuwe online leeromgeving

Studeren waar en wanneer je maar wilt? Een korte online presentatie van een docent bekijken? Of jezelf in een kwartier bijspijkeren over een interessant onderwerp? Het kan allemaal in onze online leeromgeving Anewspring. Programmamanager bij Markus Verbeek Praehep Domenique Sinke houdt zich bezig met de ontwikkeling van deze leeromgeving en vertelt je er meer over.
 

Microlearning

Anewspring werkt volgens het concept van microlearning. Sinke legt uit wat dat inhoudt. “De lesstof is verdeeld in korte blokjes van ongeveer 5 tot 15 minuten. Elk onderwerp wordt door een docent uitgelegd in een presentatie die je kunt downloaden. Na elke clip volgen er een aantal vragen waarop je direct feedback krijgt. Een gemakkelijke en efficiënte manier om je voor te bereiden op examens dus. En dat allemaal op een moment dat het jou uitkomt.”
 

Maatwerk

Markus Verbeek Praehep werkt sinds 2020 met Anewspring. Voor die tijd werd gebruikgemaakt van een andere online leeromgeving. Sinke: “Maar die was een stuk simpeler en gaf enkel een overzicht van de lesstof. Daar hebben we eerst de memotrainer van Anewspring aan toegevoegd. Met die functie kun je testen of je de stof beheerst.” Anewspring bleek echter nog veel meer te bieden. “We vinden het belangrijk om mee te gaan in de ontwikkelingen op de markt. In deze leeromgeving is lesstof heel gemakkelijk op te knippen en naar wens in te delen. Met dit brede aanbod aan functionaliteiten kunnen wij onze klanten echt maatwerk bieden”, aldus Sinke.
 

Weinig tijd

Overweeg je een opleiding bij Markus Verbeek Praehep, maar heb je weinig tijd naast je drukke baan? Je bent niet de enige. Daarom kun je bij ons studeren op een manier die bij jou past. “Misschien lukt het je niet om elke dinsdagavond vrij te maken voor een opleiding. Dan is studeren met Anewspring echt ideaal”, legt Sinke uit. “Je hoeft niet hele hoofdstukken aan lesstof door te ploeteren op een vast moment. In de kennisclips leggen onze docenten in een paar minuten een onderwerp uit. Die video’s kun je pauzeren of nog eens opnieuw kijken. Om te checken of je de informatie goed begrepen hebt, doorloop je een aantal testvragen. Je studeert dus echt op je eigen tempo en op je eigen moment.”
 

Flexibel online

Op dit moment maken studenten van ongeveer veertig van onze opleidingen al gebruik van Anewspring. Kies je voor een Flexibel Online module? Dan doorloop je deze volledig online in Anewspring. Bovendien is er voor deze modules iedere maand een startmoment.

Op dit moment werkt Sinke samen met een docent van Markus Verbeek Praehep aan een template. “Hiermee kunnen we Anewspring in de toekomst voor nog veel meer van onze opleidingen beschikbaar maken.”
 

Meer weten?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van de online leeromgeving Anewspring? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs. Bekijk dan de demo: Demo over de Anewspring-omgeving van Markus Verbeek Praehep.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur