Over Markus Verbeek Praehep

Over Markus Verbeek Praehep

EVC Centrum Nederland

Wat is EVC?

EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. Wat iemand in huis heeft aan kennis en kunde, wordt in grote mate bepaald door wat iemand geleerd heeft op school, op het werk of privé. EVC Centrum Nederland biedt de mogelijkheid om al die kennis en kunde te certificeren. Wij helpen medewerkers relevante informatie op gestructureerde wijze te verzamelen en leggen het resultaat vast in een officieel Ervaringscertificaat. Met dit certificaat toont iemand op een objectieve manier zijn kennis en kunde aan ten opzichte van een bepaalde opleidingsstandaard. Dit is onder andere zinvol voor wie zich verder wil ontwikkelen in een vervolgopleiding of bij een sollicitatie objectief wil aantonen waar hij staat en over welke competenties hij beschikt. Markus Verbeek Praehep en EVC Centrum Nederland hebben een unieke samenwerking om het EVC-traject snel en efficiënt te laten verlopen.

Hoe ziet het EVC-traject eruit?

Een EVC-traject duurt gemiddeld 6 tot 12 weken en verloopt volgens de volgende stappen:

Na het invullen van de vrijblijvende Quickscan voert u een intakegesprek met een EVC-begeleider. Die legt u de procedure uit en hij helpt u te bepalen welke bewijzen van uw competenties beschikbaar zijn. Op basis van dit gesprek wordt bepaald of een EVC-traject zinvol is.
Als u start met de procedure verzamelt u bewijzen uit de praktijk die de competenties aantonen, zoals werkomschrijvingen, adviesdossiers en diploma’s van eerder afgelegde examens.
U groepeert deze bewijzen in uw portfolio en laat dit beoordelen.
U voert het eindgesprek met twee assessoren die u bevragen over uw portfolio en de aan te tonen competenties.
Na afronding krijgt u het Ervaringscertificaat opgestuurd, waarin de erkenning voor uw ervaringen staat beschreven.
Op basis van het Ervaringscertificaat kunt u een opleidingsplan aanvragen bij het betreffende opleidingsinstituut. Hierin staan onderdelen die nog gevolgd moeten worden of voor welk deel van de opleiding u vrijstelling krijgt.

Meer weten?

Wilt u een EVC-traject starten of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Doe dan vrijblijvend de Quickscan op de website van EVC Centrum Nederland. Of neem contact op met een van onze ervaren adviseurs. U kunt EVC Centrum Nederland bereiken via 035-7 506 195 of via e-mail info@evc-centrum-nederland.nl. Of kijk op onze website www.evc-centrum-nederland.nl.

Wij hebben elke maand een digitale open avond!
Wil jij alles weten over onze opleidingen? Meld je dan aan voor één van onze digitale open avonden. Wij vertellen over klassikaal studeren, e-Learning en de virtual classroom. Daarnaast krijg je informatie over onze manier van lesgeven en kun je direct vragen stellen.