Hoe werkt het STAP-budget

Zowel werkende en werkzoekende kunnen elk jaar eenmalig gebruikmaken van het STAP-budget. Dit is een subsidie van € 1.000,- die kan worden ingezet om een opleiding te volgen en zo je positie op de arbeidsmarkt te versterken. Elke twee maanden start een nieuwe aanvraagperiode. De eerstvolgende aanvraagperiode start op 3 juli 2023. Wees hier op tijd bij want het STAP-budget wordt vaak op de eerste dag van de aanvraagperiode vergeven. Een training of opleiding volgen met STAP-budget? Dan moet de aanvraag minimaal 4 weken voor de start van de training of opleiding te worden aangevraagd. Een opleiding of training moet binnen 3 maanden na het aanvraagmoment van start te gaan.
 

STAP-budget aanvragen in 4 stappen!

Wil jij ook gebruikmaken van € 1.000,- STAP-budget? Schrijf je dan direct in bij Markus Verbeek Praehep voor een opleiding of training. Voldoe je aan alle voorwaarden? Dan ontvang je van ons na inschrijving het STAP-aanmeldbewijs. Met dit aanmeldbewijs vraag je het STAP-budget aan bij UWV door in te loggen met je DigiD. Zodra er geen STAP-budget meer beschikbaar is wordt het aanvraagportaal gesloten. Je hebt dus de grootste kans als je jouw STAP-budget direct aanvraagt zodra het aanvraagportaal opent.

Om gebruik te maken van het STAP-budget moet je de volgende stappen te volgen: 
 

Stap 1

Kies je opleiding of training en meld je aan.

In het inschrijfproces vink je STAP-budget aan.

Stap 2

Ontvangst van het STAP-aanmeldbewijs.

Als je aan alle voorwaarden voldoet ontvang je van ons het STAP-aanmeldbewijs. Deze heb je nodig voor je STAP-aanvraag bij UWV. Zorg ervoor dat je je op tijd inschrijft, zodat je op tijd je STAP-aanmeldbewijs ontvangt om je STAP-budget aan te vragen.

Stap 3

Vraag het STAP-budget aan bij UWV Ga op maandag 1 mei naar het STAP-portaal van UWV, log in met je DigiD en vraag het STAP-budget aan. Let op: je hebt je eerst dus ingeschreven bij een opleiding van Markus Verbeek Praehep. Je ontvangt van het UWV bericht als het STAP-budget is toegekend.

Stap 4

Markus Verbeek Praehep ontvangt het STAP-budget en verrekent dit met de opleidingskosten.

Populaire opleidingen STAP-budget

In combinatie met het STAP-budget zijn sommige trainingen/opleidingen geheel kosteloos te volgen. Een overzicht van de meest populaire STAP-opleidingen vind je hier: Populaire opleidingen . Staat jouw opleiding of training er niet tussen? Bekijk dan ons gehele opleidingsaanbod: Populaire opleidingen.
 

Meer weten over het STAP-budget?

Bekijk dan het webinar “Wat iedere financial moeten weten over STAP-budget” terug. Hierbij wordt ingegaan hoe de regeling werkt en welke ontwikkelingen er worden verwacht rondom het STAP-budget. Daarnaast wordt antwoord gegeven welke kansen de STAP-regeling biedt voor de financieel professional en hoe werkgevers haar personeel kan stimuleren met het STAP-budget.