SPD Bedrijfsadministratie: groei uit tot financieel expert op managementniveau

Heb je een administratieve functie en wil je graag hogerop komen? Dan is het van belang om tijd en aandacht in je ontwikkeling te steken, bijvoorbeeld met de HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie Algemeen van Markus Verbeek Praehep. Met deze erkende Bachelor groei jij uit tot dé specialist in bedrijfsadministratie en informatievoorziening en word je optimaal voorbereid op een leidinggevende functie binnen de bedrijfsadministratieve, bedrijfseconomische of fiscale sector.

Wat kan ik verwachten?

De HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie Algemeen richt zich direct op de kern van bedrijfsadministratie. Tijdens de opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Bedrijfsadministratie
  • Belastingwetgeving
  • Financiering
  • Management Accounting
  • Jaarrekening
  • Financial accounting
  • Recht
  • Strategie, leiderschap en organisatie
  • Adviesvaardigheden

In elke module rond je steeds een onderwerp af. Door deze modulaire opbouw kun je je opleiding flexibel indelen, waardoor je de opleiding prima kunt combineren met een drukke baan.

Direct toepasbaar in je eigen werkpraktijk

De HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie Algemeen is zeer gericht op de beroepspraktijk. Het is dan ook mogelijk de praktijkopdrachten uit te voeren in je eigen werkomgeving. Wie geen (passende) baan heeft past de opdrachten toe op algemene praktijksituaties en loopt 3 maanden stage om specifieke beroepscompetenties te ontwikkelen.

De ervaren docenten zijn zelf ook actief in de praktijk. Dit maakt het mogelijk om praktijksituaties aan hen voor te leggen en te overleggen over mogelijke oplossingen en benaderingen.

Wanneer is de HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie iets voor mij?

Deze HBO Bachelor een goede keuze voor wie ambitieus is en zich verder wil ontwikkelen op financieel-economisch gebied. Je kunt aan de opleiding deelnemen wanneer je een HAVO-, VWO- of volledig MBO-diploma hebt. Als je minimaal 21 jaar bent, maar niet in het bezit bent van een van deze diploma’s, is het mogelijk om in te stromen op basis van de 21+ regeling van Markus Verbeek Praehep.

Daarnaast heb je voor de inleidende module MBA Bedrijfsadministratie enige voorkennis nodig van de basisprincipes van boekhouden. Weet je niet of je over voldoende voorkennis beschikt? Doe dan deze handige test. Wanneer je het diploma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) al  hebt behaald komt de inleidende module te vervallen en doorloop je een verkort programma.

Opstap naar een hogere functie

Wanneer je de opleiding succesvol afrondt ontvang je het officiële getuigschrift HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie van Hogeschool Markus Verbeek Praehep. Aangezien er grote vraag is naar hoger opgeleide financieel professionals is dit getuigschrift zeer waardevol wanneer je een functie als bijvoorbeeld hoofd financiële administratie, financieel manager, of financial controller wilt bekleden. Dat de opleiding het mogelijk maakt om een hogere functie te bekleden blijkt uit het verhaal van Arda Krikken, controller bij Rovecom OpMaat B.V.:

“Na mijn VWO-opleiding ben ik direct aan het werk gegaan, maar ik heb altijd graag alsnog een HBO-diploma willen halen. Toen mijn jongste naar de basisschool ging kreeg ik van mijn werkgever de kans dit te realiseren met een SPD-opleiding bij Markus Verbeek Praehep. Toen ik de opleiding afsloot met een diploma was ik best trots. Daarna heb ik ook nog Register MKB Belastingconsulent (MKB BC) gevolgd. Beide opleidingen maakten het voor mij mogelijk om door te groeien van administratief medewerker tot controller en lid van het MT. Misschien wil ik in de toekomst nog een Master volgen, maar eerst wil ik mij graag nog op andere vlakken ontwikkelen. Mijn uiteindelijke doel? Financieel directeur worden!”
Wil je net als Arda na het behalen van je getuigschrift nóg verder doorgroeien? Leer dan verder met een van deze vervolgopleidingen:

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur