SPD Bedrijfsadministratie

HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie

Heb je een administratieve functie en wil je werken aan je beroepsmatige ontwikkeling? Dan zit je goed met onze opleidingen op het gebied van bedrijfsadministratie. Er zijn maar weinig opleidingen die al zo lang zo hoog worden gewaardeerd door het bedrijfsleven als onze HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie. En dat is niet voor niets, met deze erkende HBO Bacheloropleidingen groei je namelijk uit tot een specialist in bedrijfsadministratie en informatievoorziening. Zo word je een financial controller met up-to-date kennis en vaardigheden die je direct in de praktijk kan gaan brengen. 
 

Relevant blijven in een veranderend vakgebied met SPD

In deze tijd van automatisering is de vraag naar financials met een afgeronde SPD-opleiding groot. Het invoerwerk wordt steeds meer geautomatiseerd en de financial wordt meer een meer een intern- of extern adviseur over financieel economische zaken. Met een SPD-diploma toon je aan dat je een specialist bent in je vakgebied.
 

SPD diploma – doorgroeimogelijkheden

Daarnaast bieden onze SPD-opleidingen ook uitstekende doorgroeimogelijkheden. Bij succesvolle afronding ontvang je het officiële getuigschrift HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie van Hogeschool Markus Verbeek Praehep. Aangezien er grote vraag is naar hoger opgeleide, financieel professionals is dit getuigschrift zeer waardevol wanneer je een functie als bijvoorbeeld hoofd financiële administratie, financieel manager, of financial controller ambieert. 
 

Opleidingsvarianten SPD Bedrijfsadministratie

Binnen de vakgebieden Accounting & Control kun je je verder specialiseren. Om die reden bieden we bij Markus Verbeek Praehep verschillende opleidingsvarianten aan van onze HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie. De opleiding wordt doorgaans gevolgd door (assistent-) accountants en (assistent-) controllers. Afhankelijk van je werkplek, kies je voor de meest gepaste variant. Een controller heeft immers andere specialistische kennis nodig dan een accountant. Daarom kun je kiezen uit de volgende vier opleidingsvarianten:

HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie Algemeen
  • naar keuze 4 of 5,5 jaar
  • Kies je specialisatie aan het einde van je opleiding
  • Startmomenten: februari, april, september en november
Meer informatie
HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie specialisatie Controlling
  • naar keuze 4 of 5,5 jaar
  • Specialisatie Controlling
  • Startmomenten: februari, april, september en november
Meer informatie
HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie specialisatie Accountancy 
  • naar keuze 4 of 5,5 jaar Specialisatie Accountancy
  • Startmomenten: februari, april, september en november
Meer informatie
HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie specialisatie Business intelligence
  • naar keuze 4 of 5,5 jaar Specialisatie Business intelligence
  • Startmomenten: februari, april, september en november
Meer informatie

HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie Algemeen

Wil je wel SPD Bedrijfsadministratie volgen maar weet je nog niet in welke richting je je wilt specialiseren? Dan is het verstandig om te kiezen voor HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie Algemeen. Hierin komen alle onderwerpen aan bod die je nodig hebt als specialist accounting, control en informatievoorziening. Aan het eind van de opleiding ga je je verder specialiseren in controlling, accountancy of business intelligence. Na de succesvolle afronding ontvang je het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie’ met je specialisatie als aantekening.
 

HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie specialisatie Controlling

Wil je je verder specialiseren in controlling? Kies dan voor de HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie specialisatie Controlling. Dit programma is gericht op de SPD’er die binnen de organisatie de functie van (assistent-) business controller uitoefent of gaat uitoefenen. Na de succesvolle afronding ontvang je het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie’ met de specialisatie Controlling als extra aantekening.
 

HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie specialisatie Accountancy

Wil je verder in de accountancy? Tijdens de HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie specialisatie Accountancy volg je naast het programma van de HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie Algemeen een aantal aanvullende modules op het gebied van accountancy: ‘Auditing beginselen’, ‘Management accounting & control’ en ‘Gedrag, ethiek en besluitvorming’. Het programma is gericht op de SPD’er die als assistent accountant werkzaam is.  Na de succesvolle afronding ontvang je het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie’ met de specialisatie Accountancy als extra aantekening.
 

HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie specialisatie Business intelligence

We noemden het hierboven al: de toenemende digitalisering speelt een steeds grotere rol binnen de bedrijfsadministratie. Wil je hier optimaal op inspelen? Dan is HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie specialisatie Business intelligence de juiste keuze.  Naast het standaardprogramma van de HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie Algemeen volg je de aanvullende modules Business IT for financials en Big data analyse. Na de succesvolle afronding ontvang je het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie’ met de specialisatie Business intelligence als extra aantekening.
 

SPD Bedrijfsadministratie kan je Modulair studeren

Welke variant je ook kiest, je volgt de SPD opleiding altijd in modules. In elke module rond je steeds een onderwerp af. Daarmee heb je een zeer overzichtelijk en goed georganiseerd programma. Door deze modulaire opbouw kun je je opleiding flexibel indelen, waardoor je de opleiding prima kunt combineren met een drukke baan of gezinsleven.

Je kunt alle varianten ook volgen in je eigen tempo. Dan kies je steeds de module die voor jou het best te combineren is met je privé- en werksituatie. Let wel op dat de opleidingsduur hier niet zodanig lang wordt dat je onderweg te maken krijgt met wijzigingen in het programma!