Lijkt het je boeiend om verantwoordelijk te zijn voor een correcte en tijdige uitbetaling van de salarissen van de medewerkers? Of ben je dat al, maar wil je een volgende carrièrestap zetten? Dan is een opleiding salarisadministratie van Markus Verbeek Praehep echt iets voor jou.

Taken van de salarisadministrateur

Als salarisadministrateur ben je een van de populairste collega’s. Veel mensen kijken immers reikhalzend uit naar de dag dat hun salaris weer op hun rekening staat. Er gaat echter makkelijk iets mis, dus het vak van salarisadministrateur brengt nogal wat verantwoordelijkheid met zich mee. Je moet ervoor zorgen dat de salarissen elke maand weer op tijd worden betaald en dat de loonbelasting wordt overgemaakt aan de overheid. Dat betekent dat je erg nauwkeurig en zorgvuldig moet kunnen werken.


Verder ben je het aanspreekpunt voor jouw collega’s met vragen over hun salarisstrook. Je bent dus de expert op het gebied van salarissen en loonbelastingen. Van jou wordt dus ook verwacht dat je voortdurend op de hoogte blijft van veranderingen in wet- en regelgeving, zodat je jouw werkgever en collega’s kunt adviseren en informeren. De flexibilisering van arbeidsvoorwaarden en de uitbreiding van geautomatiseerde systemen voegen ook nieuwe aandachtsgebieden aan het vak salarisadministratie toe. In een opleiding salarisadministratie van Markus Verbeek Praehep leer je alles wat je nodig hebt om succesvol te kunnen zijn in jouw functie.

Voor elke ambitie een passende cursus salarisadministratie

Markus Verbeek Praehep biedt de opleidingen op dit gebied op verschillende niveaus aan: van MBO tot en met HBO Bachelor. Dus wat jouw achtergrond ook is en wat jouw ambities ook zijn: Markus Verbeek Praehep heeft een passende cursus salarisadministratie voor jou.

Uitstekende carrièremogelijkheden

Goed opgeleide salarisadministrateurs zijn schaars, dus de kans dat je na het volgen van een opleiding salarisadministratie een passende baan vindt, is heel groot. Je kunt werken bij organisaties die een eigen salarisadministratie hebben of bij een organisatie die de salarisadministratie regelt voor andere bedrijven.

Basiskennis Loonadministratie Praktijkdiploma Loonadministratie Praktijkdiploma Aangifte Loonheffing Vakopleiding Payroll Services Associate Degree Payroll Services HBO Bachelor Management Payroll Services  

  • Kandidaten zonder voorkennis van salarisadministraties starten doorgaans met de opleiding Basiskennis Loonadministratie.
  • Een logisch vervolg daarop is de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie of de uitgebreidere variant Praktijkdiploma Aangifte Loonheffingen, ook geschikt voor salarisadministrateurs met enige ervaring.
  • Daar waar de PDL opleiding het brede theoretische kader schetst, gaat de Vakopleiding Payroll Services dieper in op de toepassing van de theorie en is onderdeel van de Associate Degree Payroll Services en de Bacheloropleiding Management Payroll Service. Afgestudeerden kunnen na inschrijving in het NIRPA-register de titel RPP (Register Payroll Professional) voeren.
  • Vanuit de opleidingen Praktijkdiploma Aangifte Loonheffingen en Vakopleiding Payroll Services is een naadloze doorstroom mogelijk met vrijstellingen in de opleidingen die opleiden naar een officiële graad, Associate Degree Payroll Services en HBO Bachelor Payroll Services.
HBO Bachelor Management Payroll Services Associate Degree Payroll Services Vakopleiding Payroll Services Praktijkopleiding Loonadministratie Basiskennis Loonadministratie
  • Kandidaten zonder voorkennis van salarisadministraties starten doorgaans met de opleiding Basiskennis Loonadministratie.
  • Een logisch vervolg daarop is de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie of de uitgebreidere variant Praktijkdiploma Aangifte Loonheffingen, ook geschikt voor salarisadministrateurs met enige ervaring.
  • Daar waar de PDL opleiding het brede theoretische kader schetst, gaat de Vakopleiding Payroll Services dieper in op de toepassing van de theorie en is onderdeel van de Associate Degree Payroll Services en de Bacheloropleiding Management Payroll Service. Afgestudeerden kunnen na inschrijving in het NIRPA-register de titel RPP (Register Payroll Professional) voeren.
  • Vanuit de opleidingen Praktijkdiploma Loonadministratie en Vakopleiding Payroll Services is een naadloze doorstroom mogelijk met vrijstellingen in de opleidingen die opleiden naar een officiële graad, Associate Degree Payroll Services en HBO Bachelor Payroll Services.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

035-5 280 811

Ma t/m Do: 08:00 - 18:00
Vr: 08:00 - 17:00


 

HBO Bachelor

Onze HBO Bacheloropleidingen duren ongeveer 3 jaar. Ze bestaan uit 3 fasen en een individuele afstudeerfase. Na afronding van de opleiding ontvang je een Bachelorgetuigschrift en mag je de bijbehorende internationaal erkende Bachelortitel voeren. Om toegelaten te worden tot een HBO Bacheloropleiding heb je minimaal een HAVO- of MBO niveau 4-diploma of ben je minimaal 21 jaar.

Associate Degree

Een Associate Degree heeft een doorlooptijd van ongeveer 2 jaar en is modulair opgebouwd. Je rondt elke module af met een moduleopdracht of examen. Je sluit de totale opleiding af met een wettelijke graad, de Associate Degree. Je kan aan een Associate Degree deelnemen met een HAVO-, VWO- of volledig MBO-diploma, een HBO-propedeuse of als je minimaal 21 jaar bent.

HBO programma

De HBO-programma’s bestaan meerdere modules en duren 3 maanden tot 1 jaar. Bij HBO-programma’s van 3 of 4 modules werk je aan een eindopdracht. Met het diploma van een HBO-programma kan je versneld doorstuderen naar een Bachelorgetuigschrift bij Markus Verbeek Praehep.

MHBO

De duur van onze MHBO-opleidingen varieert tussen de 4 en 12 maanden. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen. Een MHBO-diploma kan mogelijk vrijstelling opleveren in een van onze HBO Bachelor-opleidingen.

MBO niveau

Onze MBO-opleidingen op niveau 2, 3 of 4 hebben een studieduur van gemiddeld 6 tot 24 maanden en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen. Ook hebben wij diverse korte MBO-programma’s. Hiermee kan je mogelijk vrijstellingen behalen in een MBO-opleiding op niveau 2, 3 of 4.

Module

Je kunt ook een losse module uit een opleiding volgen. Een module bestaat uit 4 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Training

Tijdens de trainingen staat jouw eigen praktijk altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kan je direct in de praktijk brengen.

Permanente Educatie

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch en per mail bereikbaar.
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 - Vr: 08:00 - 17:00

035 5 280 811 Mail ons

Examens en examentraining

Schrijf je direct in voor een landelijk erkend examen of volg een examentraining volg een specifiek onderdeel of module

Examen-aanmeldenAanmelden Extraneus >
Examen-inschrijvenInschrijven AA examens >
Examen-herkansingInschrijving herkansing AA >
Open dag

Open dag

Wil je meer weten over de werkwijze van Markus Verbeek Praehep of wil je persoonlijk studieadvies? Meld je dan aan voor een van onze open dagen in Utrecht of Amsterdam en kom in gesprek met een van onze opleidingsadviseurs.

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.