HBO big Data Analyse

Praktijkgericht, compact programma op HBO-niveau

PDF aanvragen Direct inschrijven
Deze ontvang je direct per e-mail

Financiële informatie is steeds vaker van belang voor organisaties in het kader van big-datastrategie. Dit is bijzonder waardevolle informatie en een integraal begrip van big data is dan ook belangrijk. Markus Verbeek Praehep biedt je een kort, afgerond programma waarin jij je verdiept in big-data-analyse. Onze docenten koppelen de theorie doorlopend aan de praktijk, waadoor jij met jouw data-analyses je bedrijf vooruit kunt helpen.

Voor wie?

Je wilt je verdiepen in big-data-analyse waardoor je in je werkpraktijk je adviezen cijfermatig kunt onderbouwen. Je wilt dit doen in een praktijkgericht programma op HBO-niveau.

Aanpak

Tijdens deze opleiding ga je aan de slag met de essentie van big-data-analyse en hoe jij dit als financial in de praktijk kunt toepassen. Veel nadruk ligt hierbij op de analyse van de data. Daarnaast leer je hoe je deze data moet interpreteren, zodat je de uitkomsten kunt gebruiken in je adviezen. Ook verdiep je je in een big-datastrategie, waardoor je de dataflow kunt structureren en gemakkelijk de gewenste data kunt filteren. In deze opleiding worden theorie en praktijk voortdurend afgewisseld. Tijdens de opleiding word je begeleid door ervaren docenten.

Vooropleiding

Je hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Dit programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Het doornemen van de theorie en het maken van de thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per studiebijeenkomst.

Online leeromgeving

Je hebt toegang tot onze moderne online leeromgeving. Deze biedt je alles wat je nodig hebt om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren. Je vindt in deze omgeving:

 • Alle praktische informatie over jouw opleiding
 • Mogelijkheden om te communiceren met jouw docenten en medestudenten
 • Praktijkcases, opdrachten en oefenvragen om jouw kennis en vaardigheden op toe te passen. Zo toets je gelijk je voortgang

Programma

De opleiding bestaat uit de volgende onderwerpen:

 • Big data en de rol voor de financiële professional
 • Gestructureerde en ongestructureerde data
 • Webdata en social data
 • Data-analyse (predictive analytics)
 • Van data naar informatie en interpretatie
 • Big-datastrategie

Programma

De opleiding bestaat uit de volgende onderwerpen:

 • Big data en de rol voor de financiële professional
 • Gestructureerde en ongestructureerde data
 • Webdata en social data
 • Data-analyse (predictive analytics)
 • Van data naar informatie en interpretatie
 • Big-datastrategie

Examens en diploma

Je rondt deze opleiding af met een praktijkgerichte opdracht. Bij een voldoende beoordeling van je opdracht, ontvang je het diploma ‘HBO Big Data Analyse’ van Hogeschool Markus Verbeek Praehep.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. Je kunt deze opleiding ook via e-learning volgen. Zie Studeren op Afstand voor de unieke e-learningaanpak van Markus Verbeek Praehep.

Indien het startmoment niet voldoet aan uw wensen, verwijzen wij u graag naar de moduleplanner. Hier krijgt u, na selectie van de gewenste opleiding, op een overzichtelijke wijze te zien welke onderliggende modules op welk moment en waar te volgen zijn.

Opleidingsdata en locaties (inschrijven is mogelijk voor al deze momenten)

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij MVP kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
MVP is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Kosten

Cursusgeld € 990,00
Studiemateriaal € 125,00
Examenkosten € 195,00
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1385,00

Kosten

Cursusgeld: € 990,-
Studiemateriaal: € 125,-
Examenkosten: € 195,-
Arrangementkosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open Dag

Wil je meer weten over de werkwijze van Markus Verbeek Praehep of wil je persoonlijk studieadvies? Meld je dan aan voor een van onze open dagen in Utrecht of Amsterdam en kom in gesprek met een van onze opleidingsadviseurs.

Aanmelden

LIEVER OP UW GEMAK NAAR ONS AANBOD KIJKEN?

De nieuwe studiegids voor financiele professionals met opleidingen op alle niveaus

studiegids aanvragen

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar.

035 528 0811
Stuur ons een mail

Ma t/m do van 08.00 - 18.00 uur
Vr van 08.00 - 17.00 uur

Onze website maakt gebruik van cookies.