• Home
  • Praktijkprogramma HBO Associate degree Accountancy Fase 2

Praktijkprogramma HBO Associate degree Accountancy Fase 2

Onderdeel van fase 2 van de HBO Associate degree Accountancy - 1 jaar
Modules

Duur

12 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

02-02-2022

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je volgt fase 2 van de HBO Associate degree Accountancy en wilt je officiële getuigschrift HBO Associate degree Accountancy behalen. Fase 1 heb je al afgerond en voor fase 2 hoef je alleen nog het praktijkprogramma te volgen. In dit praktijkprogramma werk je aan gerichte opdrachten, waarin je alles wat je leert direct toepast in een praktijksituatie. Zo zorg je ervoor dat je de kennis en vaardigheden die je in fase 1 en 2 hebt opgedaan, ook daadwerkelijk kunt toepassen in je eigen werk. Je ontwikkelt de competenties die je uiteindelijk succesvol maken in de accountancy. Met dit praktijkprogramma van fase 2 bereik je het niveau dat nodig is om als zelfstandig professional te kunnen functioneren. Je verzamelt de uitkomsten van je praktijkprogramma in een portfolio. Deze digitale verzameling van alle tussentijdse opdrachten geeft je na afloop van dit programma inzicht in je persoonlijke en professionele ontwikkeling en groei.

Aanpak

Met dit programma ga je aan de slag met je persoonlijke en professionele ontwikkeling in je werksituatie. Je oefent met professionele vaardigheden zoals samenwerken, probleemoplossend vermogen en kwaliteitsbewustzijn. Dit doe je op basis van de uitgevoerde 360-gradenfeedbackmethode. Je formuleert ontwikkeldoelstellingen met concrete werksituaties welke je gaat uitvoeren in de volgende fase. Hiervoor maak je gebruik van de kernkwaliteiten en kernkwadranten van Ofman. Ook oefen je op je eigen werkplek met de door jou geselecteerde werkzaamheden uit fase 1. Je legt deze werkzaamheden vast met behulp van de VRAAG-methode en werkt hierbij ook diverse beroepsmatige handelingen uit. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van rapportages en het signaleren van fiscale kansen en risico’s. Vervolgens reflecteer je op een leerzame beroepssituatie met de reflectiemethode van Korthagen.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur