• Home
  • Praktijkprogramma HBO Associate degree Accountancy Fase 2

Praktijkprogramma HBO Associate degree Accountancy Fase 2

Onderdeel van fase 2 van de HBO Associate degree Accountancy - 1 jaar
Modules

Duur

12 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

01-09-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je volgt fase 2 van de HBO Associate degree Accountancy en wilt je officiële getuigschrift HBO Associate degree Accountancy behalen. Fase 1 heb je al afgerond en voor fase 2 hoef je alleen nog het praktijkprogramma te volgen. In dit praktijkprogramma werk je aan gerichte opdrachten, waarin je alles wat je leert direct toepast in een praktijksituatie. Zo zorg je ervoor dat je de kennis en vaardigheden die je in fase 1 en 2 hebt opgedaan, ook daadwerkelijk kunt toepassen in je eigen werk. Je ontwikkelt de competenties die je uiteindelijk succesvol maken in de accountancy. Met dit praktijkprogramma van fase 2 bereik je het niveau dat nodig is om als zelfstandig professional te kunnen functioneren. Je verzamelt de uitkomsten van je praktijkprogramma in een portfolio. Deze digitale verzameling van alle tussentijdse opdrachten geeft je na afloop van dit programma inzicht in je persoonlijke en professionele ontwikkeling en groei.

Aanpak

Met dit programma ga je aan de slag met je persoonlijke en professionele ontwikkeling in je werksituatie. Je oefent met professionele vaardigheden zoals samenwerken, probleemoplossend vermogen en kwaliteitsbewustzijn. Dit doe je op basis van de uitgevoerde 360-gradenfeedbackmethode. Je formuleert ontwikkeldoelstellingen met concrete werksituaties welke je gaat uitvoeren in de volgende fase. Hiervoor maak je gebruik van de kernkwaliteiten en kernkwadranten van Ofman. Ook oefen je op je eigen werkplek met de door jou geselecteerde werkzaamheden uit fase 1. Je legt deze werkzaamheden vast met behulp van de VRAAG-methode en werkt hierbij ook diverse beroepsmatige handelingen uit. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van rapportages en het signaleren van fiscale kansen en risico’s. Vervolgens reflecteer je op een leerzame beroepssituatie met de reflectiemethode van Korthagen.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Examens en diploma

Je sluit het praktijkprogramma af met het inleveren van je opleidingsportfolio. Deze bestaat onder meer uit portfolio-opdrachten en reflectieverslagen.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

  • Duur van de module: 1 jaar

  • Varianten: Avond, dag, zaterdag

  • Dag: 2 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 13.00 uur

  • Avond: 2 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Studiekosten: Lesgeld
€ 295,-
Overige kosten: Studiemateriaal
€ 40,-
Overige kosten: Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 350,-
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur