Training van Financiële Administratie naar Jaarrekening

Complete jaarrekening - 3 maanden
Trainingen en Korte Cursussen

Duur

3 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

13-09-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je hebt een passie voor cijfers en financiën en wilt financiële data kunnen vertalen naar een allesomvattende jaarrekening. Welke stappen onderneem je hiervoor? En met welke wet- en regelgeving dien je hierbij rekening te houden? Dat leer je tijdens deze training. Je ontwikkelt vaardigheden om effectief tot een balans en verlies-en-winstrekening te komen en deze te voorzien van een uitgebreide toelichting. Na afronding van deze training ben je in staat om ondernemingen efficiënt te ondersteunen bij het opstellen van de jaarrekening.

Voor wie?

Je bent financieel professional of beginnend assistent-accountant. Je weet hoe je een bedrijfsadministratie moet voeren, maar daarmee heb je nog geen jaarrekening. Voor iedereen die wil weten welke stappen je hiertoe moet zetten, welke wetgeving relevant is en wat dit betekent voor de communicatie met je klant, is deze training uitermate geschikt.

Aanpak

Tijdens deze training ontwikkel je vaardigheden om vanuit diverse financiële administraties jaarrekeningen op te stellen. Hiervoor ga je aan de slag met de verschillende wetgevingen en richtlijnen waar je mee te maken krijgt, leer je wat waarderingsgrondslagen zijn en hoe je deze gebruikt. Tevens behandel je het grootboek en ontwikkel je vaardigheden om deze om te zetten naar de jaarrekening. Door de praktijkgerichte aanpak van de training kun je het geleerde meteen toepassen in je eigen organisatie.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wetgeving en richtlijnen bij het opstellen van jaarrekening en jaarverslag
  • Waarderingsgrondslagen
  • Commercieel versus fiscaal in de jaarrekening
  • Van grootboek naar jaarrekening
  • Opdrachtaanname
  • Klantgesprekken
  • Dossieropbouw en afronding
  • Letter of Representation (LOR)

Diploma

Je rondt deze training af met een praktijkgerichte opdracht. Bij een voldoende beoordeling ontvang je het diploma ‘Van Financiële Administratie naar Jaarrekening' van Markus Verbeek Praehep.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

Deze opleiding duurt 3 maanden.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 1.995,-
Studiemateriaal
€ 120,-
Examenkosten
€ 210,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 100,-
Locatiekosten
€ 118,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 2.543,-
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur