MBA Fit for Future

Voor vandaag en morgen - 1 jaar
Vakopleiding Branche-erkend Associatie

Duur

12 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

13-09-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je werkt of wilt gaan werken binnen de financiële bedrijfsadministratie. De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en je begrijpt dat alleen kennis van financiële kengetallen niet meer volstaat. Daarom wil je je ontwikkelen binnen de moderne bedrijfsadministratie en je kennis over digitale ontwikkelingen verder uitbreiden. Deze opleiding biedt jou de unieke kans om deze 3 doelen te combineren. Je behaalt het gewaardeerde diploma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) van de Nederlandse Associatie voor Examinering én een diploma MBA Fit for Future van Markus Verbeek Praehep. Zo verzeker je je van goede carrièreperspectieven met kennis van hedendaagse en toekomstige bedrijfsadministratieve processen.

Vrijstelling

Deze praktijkgerichte opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Je kunt vanuit deze opleiding verder studeren naar diverse HBO Bacheloropleidingen, waar deze modules ook deel van uitmaken. Indien je wordt toegelaten, ontvang je mogelijk vrijstelling. Zie Toelichting HBO Bacheloropleidingen voor de voorwaarden.

Aanpak

De opleiding bestaat uit 4 modules die opleiden tot het hoog gewaardeerde diploma Moderne Bedrijfsadministratie. Zo leer je over de jaarrekening, belastingwetgeving, kostencalculatie en financiering. Maar er is meer waar de toekomstige financials mee te maken krijgen. Zo verdiep je je in digitale ontwikkelingen en je ontdekt dat bedrijfsmodellen onder invloed van digitale processen soms op een andere manier effectiever ingericht kunnen worden. Je raakt bekend met big data en blockchaintechnologie en ziet welke invloed dit heeft op je werk binnen de financiële administratie.

In de opleiding maken we gebruik van actueel en praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heb je een moderne online leeromgeving ter beschikking. Via de online leeromgeving kun je per module een instructievideo bekijken. Zo kun je je kennis opfrissen over de onderwerpen die tijdens de les zijn besproken.Tijdens de bijeenkomsten heb je de mogelijkheid om te oefenen met opdrachten en oefenexamens, waardoor je uitstekend voorbereid wordt op de officiële examens van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Doordat de docent zelf in de praktijk actief is, is hij een ideale sparringpartner. Je kunt met al je vragen bij hem terecht.

Hiernaast word je tijdens de opleiding uitgebreid voorbereid op je examens. Als bedrijfsadministrateur is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Examens behalen is voor jou daarom van groot belang. In de bijeenkomsten van Markus Verbeek Praehep hebben oefenvragen ter voorbereiding op het examen een belangrijke rol.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Het programma wordt verzorgd op beginnend HBO-niveau. Enige voorkennis van de basisprincipes van het boekhouden is gewenst. Indien je niet beschikt over deze voorkennis, adviseren wij het volgen van de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) met Boekhoudkundige Inleiding. Op www.mvp.nl vind je een test die je kunt gebruiken om vast te stellen of je over voldoende boekhoudkundige voorkennis beschikt.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haal je nog meer resultaat uit de bijeenkomsten.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de studie heb je toegang tot onze moderne online leeromgeving.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Voor wie?

Je werkt binnen de financiële administratie of wilt hierin gaan werken. De opleiding MBA (Moderne Bedrijfsadministratie) Fit for Future met verdieping op het digitale vlak biedt daarvoor een uitstekende basis. Je verwerft de vakkennis, een hoog aangeschreven diploma en bent voorbereid op de eisen die aan de toekomstige financieel professionals worden gesteld.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Examentraining

Wil je je slagingskans vergroten? Kies voor een aanvullende examentraining van Markus Verbeek Praehep en bereid je optimaal voor op het examen. Tijdens de examentraining oefen je examenvragen en krijg je de gelegenheid om vragen te stellen aan een vakdocent. De examentrainingen kunnen al tegen een beperkte vergoeding worden gevolgd. Bekijk het aanbod aan examentrainingen op mvp.nl.

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

Digitale Toekomst voor Financials PE

(1 bijeenkomst)

 • Digitale ontwikkelingen
 • Intelligente organisatie
 • Business intelligence en business control
 • Nieuwe businessmodellen
 • Datagedreven organisaties
 • Klantlevenscyclus
 • Toekomst
 • Blockchain
 • Big data

MBA Bedrijfsadministratie

(8 bijeenkomsten)

 • Inrichten van de boekhouding
 • Uitgangspunten van financiële administratie
 • Budgettering en administratie
 • Projectadministratie en resultaatberekening per project
 • Journaliseren van financiële feiten
 • Examentraining

MBA Financiering

(8 bijeenkomsten)

 • Investeringsselectie
 • Vermogensbehoefte bepalen
 • Analyse van de jaarrekening: kengetallen
 • Interne en externe verslaggeving
 • Opstellen van een balans
 • Examentraining

MBA Kostencalculatie

(8 bijeenkomsten)

 • Kostensoorten en kostenverbijzonderingsmethoden
 • Kostenbudgettering en -bewaking
 • Kostprijs- en capaciteitsberekeningen
 • Optimaliseringsvraagstukken: uitbesteden of zelf maken
 • Examentraining

MBA Belastingwetgeving

(8 bijeenkomsten)

 • Inkomsten- en loonbelasting
 • Algemene wet inzake rijksbelastingen (Awr)
 • Omzetbelasting
 • Examentraining

Examens en diploma

Je neemt deel aan de training Digitale Toekomst voor Financials PE. De overige modules worden elk afzonderlijk afgerond met een digitaal examen bij de Nederlandse Associatie voor Examinering. Hiervoor kun je een diploma Moderne Bedrijfsadministratie bij de Nederlandse Associatie voor Examinering aanvragen. Daarnaast rond je de opleiding af met een eindopdracht. Bij een voldoende beoordeling van alle examens ontvang je het officiële diploma ‘MBA Fit for Future’ van Markus Verbeek Praehep en het diploma 'Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)' van de Nederlandse Associatie voor Examinering.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 1 jaar
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: 16 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur en 1 bijeenkomst van 3 uur
 • Avond: 33 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kosten tot 01 september 2021

Bij dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 2.950,-
Studiemateriaal
€ 440,-
Examenkosten
€ 836,-
Eindopdracht
€ 295,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 412,50
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 4.948,50
Kosten vanaf 01 september 2021

Bij dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 2.970,-
Studiemateriaal
€ 440,-
Examenkosten
€ 852,-
Eindopdracht
€ 295,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 412,50
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 4.984,50
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur