Opleiding boekhouden

Houd jij je in jouw werk bezig met de boekhouden? En wil jij je verder ontwikkelen? Dan zit je goed met een opleiding of training van Markus Verbeek Praehep....

Lees meer

Houd jij je in jouw werk bezig met de boekhouden? En wil jij je verder ontwikkelen? Dan zit je goed met een opleiding of training van Markus Verbeek Praehep. Bij ons vind je opleidingen boekhouden op...

Lees meer

Houd jij je in jouw werk bezig met de boekhouden? En wil jij je verder ontwikkelen? Dan zit je goed met een opleiding of training van Markus Verbeek Praehep. Bij ons vind je opleidingen boekhouden op elk niveau. Van korte training tot complete HBO Bacheloropleiding....

Lees meer

Opleiding boekhouden: 97 opleidingen

Masteropleiding (4) Een Master is een wettelijk geaccrediteerde opleiding met een nominale duur van 2 jaar. Na afronding van de opleiding heb je het recht de bijbehorende Mastergraad te voeren.

Masterclass (4) Een Masterclass is een los te volgen zelfstandig onderdeel van een erkende Masteropleiding. Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp. Na het afronden van de Masterclass kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en om verder te studeren in een volledige, erkende Masteropleiding.

HBO Bacheloropleiding (4) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

Post Bachelor (7) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

HBO Programma (18) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

HBO Associate Degree (1) Een HBO Associate degree is een wettelijk geaccrediteerde opleiding. Met een HBO Associate degree kun je in 2 jaar een volledig HBO-programma afsluiten met de graad Associate degree (Ad). Na afronding van de opleiding kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en verder studeren in een HBO Bacheloropleiding.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden HBO Associate Degree NVAO-geaccrediteerd

MHBO (1) Een MHBO-opleiding is gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van de opleiding zit tussen MBO- en beginnend HBO-niveau in. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO.

Modules (23) Je kunt ook een losse module uit een opleiding volgen. Een module bestaat uit 4 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Trainingen en Korte Cursussen (6) Tijdens de trainingen staat jouw eigen praktijk altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kan je direct in de praktijk brengen.

Vakopleiding Branche-erkend Associatie (11) De Nederlandse Associatie voor Examinering is al ruim 75 jaar een van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland met als doel: optimale borging van diploma’s en certificaten ten behoeve van een goed functionerende arbeidsmarkt. De opleidingen hieronder leiden op voor examens van de Associatie waarmee een Associatie diploma te behalen valt.

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
9 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
6 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie

PE NBA cursussen en trainingen (2) Onze PE NBA-cursussen en -trainingen zijn toegankelijk voor AA/RA accountants en financieel professionals. We bieden 1-daagse trainingen, maar ook volledige opleidingen. Op een inspirerende manier aan jouw PE-verplichting voldoen? Kies dan een training in Data Science, IT & Innovatie of een vaardigheidstraining die past bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Je Excel-skills verbeteren? Een vaktechnische training volgen? Kies een van de onderstaande trainingen.

PE NIRPA cursussen en trainingen (1) Ben jij als salarisadministrateur of payrollprofessional ingeschreven bij het Nederlands Instituut voor Register Payroll Accounting (NIRPA)? Of wil je graag up-to-date blijven in dit vakgebied? Kies dan een van de onderstaande trainingen.

NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NIRPA cursussen en trainingen

Vakopleiding Branche-erkend (3) Geïnteresseerd in een vakopleiding of training die door de branche wordt erkend? Volg dan een van de onderstaande trainingen.

MBO-programma (4) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

MBO-opleiding (2) Een MBO-opleiding is een wettelijk erkende opleiding op niveau 2, 3 of 4. Afhankelijk van welke opleiding je kiest, varieert de duur van een MBO-opleiding tussen de 12 en 24 maanden. Na afronding van een MBO-opleiding beschik je dus over een officieel erkend MBO-diploma op niveau 2, 3 of 4.

Masterprogramma (2) Een Masterprogramma is een samengesteld programma, bestaande uit minimaal 2 Masterclasses van een erkende Masteropleiding. De programma’s zijn gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis op Masterniveau. Na het afronden van het Masterprogramma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige Masteropleiding.

Houd jij je in jouw werk bezig met de boekhouden? En wil jij je verder ontwikkelen? Dan zit je goed met een opleiding of training van Markus Verbeek Praehep. Bij ons vind je opleidingen boekhouden op elk niveau. Van korte training tot complete HBO Bacheloropleiding. Ontdek de verschillende opleidingsmogelijkheden op deze pagina.

Ontwikkel basiskennis over boekhouden

Begin je net met boekhouden? Dan kun je het best starten met een opleiding of cursus boekhouden voor beginners, zoals Basiskennis boekhouden. In deze BKB-opleiding leer je omgaan met rekeningschema’s, journaalposten en de balans. Ook kun je na afloop een grootboekrekening openen, bijwerken of afsluiten en weet je hoe een verkoopfactuur eruitziet. Wil je liever in korte tijd kennismaken met de basis van het boekhouden? Kies dan voor de Basistraining Boekhouden. Doe je niet zelf de boekhouding, maar werk je veel samen met de financiële administratie? Ook dan is deze training heel geschikt om meer inzicht te krijgen in hun werkzaamheden.

Volg een opleiding boekhouden op MBO-niveau

Wil je op MBO-niveau aan de slag met boekhouden? Kies dan bijvoorbeeld voor MBO Boekhouden en Financiële Administratie. Dit is een zeer praktijkgericht programma waarin je veel kennis ontwikkelt over boekhouden en financiële administratie. Ook de vakopleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) is een uitstekende keuze. Na afronding van deze opleiding en de bijbehorende examens ontvang je het meest gevraagde diploma voor de financieel-administrateur. 

Aan de slag met boekhouden op HBO-niveau

Beheers je de basis van het boekhouden al en wil je je verder ontwikkelen op HBO-niveau? Kies dan voor de opleiding HBO Bedrijfsadministratie. Met dit programma ontwikkel je in drie maanden tijd kennis en vaardigheden op HBO-niveau op het gebied van bedrijfsadministratie. Je leert onder andere meer over de balans en resultatenrekening, voorraadadministratie en winstverdeling. 

Waarom een opleiding boekhouden van Markus Verbeek Praehep?

Kies je voor een opleiding boekhouden van Markus Verbeek Praehep? Dan kies je onder andere voor:

  • Een opleiding die speciaal is ontwikkeld voor werkenden;
  • Les van bevlogen docenten uit de praktijk;
  • Leslocaties door het hele land;
  • De mogelijkheid om op afstand te studeren in de virtual classroom of via e-learning;
  • De mogelijkheid om per module of fase te studeren.