Cursus boekhouden

Werk je of wil je werken als boekhouder? Of wil je je eigen boekhouding voeren? Kennis van boekhouden komt altijd van pas. Volg daarom een cursus boekhouden...

Lees meer

Werk je of wil je werken als boekhouder? Of wil je je eigen boekhouding voeren? Kennis van boekhouden komt altijd van pas. Volg daarom een cursus boekhouden bij Markus Verbeek Praehep. Hiermee ontwikkel...

Lees meer

Werk je of wil je werken als boekhouder? Of wil je je eigen boekhouding voeren? Kennis van boekhouden komt altijd van pas. Volg daarom een cursus boekhouden bij Markus Verbeek Praehep. Hiermee ontwikkel je alle kennis en vaardigheden op het gebied van...

Lees meer

Cursus boekhouden: 97 opleidingen

Masteropleiding (4) Een Master is een wettelijk geaccrediteerde opleiding met een nominale duur van 2 jaar. Na afronding van de opleiding heb je het recht de bijbehorende Mastergraad te voeren.

Masterclass (4) Een Masterclass is een los te volgen zelfstandig onderdeel van een erkende Masteropleiding. Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp. Na het afronden van de Masterclass kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en om verder te studeren in een volledige, erkende Masteropleiding.

HBO Bacheloropleiding (4) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

Post Bachelor (7) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

HBO Programma (18) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

HBO Associate Degree (1) Een HBO Associate degree is een wettelijk geaccrediteerde opleiding. Met een HBO Associate degree kun je in 2 jaar een volledig HBO-programma afsluiten met de graad Associate degree (Ad). Na afronding van de opleiding kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en verder studeren in een HBO Bacheloropleiding.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden HBO Associate Degree NVAO-geaccrediteerd

MHBO (1) Een MHBO-opleiding is gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van de opleiding zit tussen MBO- en beginnend HBO-niveau in. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO.

Modules (23) Je kunt ook een losse module uit een opleiding volgen. Een module bestaat uit 4 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Trainingen en Korte Cursussen (6) Tijdens de trainingen staat jouw eigen praktijk altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kan je direct in de praktijk brengen.

Vakopleiding Branche-erkend Associatie (11) De Nederlandse Associatie voor Examinering is al ruim 75 jaar een van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland met als doel: optimale borging van diploma’s en certificaten ten behoeve van een goed functionerende arbeidsmarkt. De opleidingen hieronder leiden op voor examens van de Associatie waarmee een Associatie diploma te behalen valt.

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
9 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
6 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie

PE NBA cursussen en trainingen (2) Onze PE NBA-cursussen en -trainingen zijn toegankelijk voor AA/RA accountants en financieel professionals. We bieden 1-daagse trainingen, maar ook volledige opleidingen. Op een inspirerende manier aan jouw PE-verplichting voldoen? Kies dan een training in Data Science, IT & Innovatie of een vaardigheidstraining die past bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Je Excel-skills verbeteren? Een vaktechnische training volgen? Kies een van de onderstaande trainingen.

PE NIRPA cursussen en trainingen (1) Ben jij als salarisadministrateur of payrollprofessional ingeschreven bij het Nederlands Instituut voor Register Payroll Accounting (NIRPA)? Of wil je graag up-to-date blijven in dit vakgebied? Kies dan een van de onderstaande trainingen.

NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NIRPA cursussen en trainingen

Vakopleiding Branche-erkend (3) Geïnteresseerd in een vakopleiding of training die door de branche wordt erkend? Volg dan een van de onderstaande trainingen.

MBO-programma (4) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

MBO-opleiding (2) Een MBO-opleiding is een wettelijk erkende opleiding op niveau 2, 3 of 4. Afhankelijk van welke opleiding je kiest, varieert de duur van een MBO-opleiding tussen de 12 en 24 maanden. Na afronding van een MBO-opleiding beschik je dus over een officieel erkend MBO-diploma op niveau 2, 3 of 4.

Masterprogramma (2) Een Masterprogramma is een samengesteld programma, bestaande uit minimaal 2 Masterclasses van een erkende Masteropleiding. De programma’s zijn gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis op Masterniveau. Na het afronden van het Masterprogramma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige Masteropleiding.

Werk je of wil je werken als boekhouder? Of wil je je eigen boekhouding voeren? Kennis van boekhouden komt altijd van pas. Volg daarom een cursus boekhouden bij Markus Verbeek Praehep. Hiermee ontwikkel je alle kennis en vaardigheden op het gebied van boekhouden die jij nodig hebt voor jouw werk.
 

Vind de juiste cursus boekhouden voor jou

Welke cursus boekhouden het meest geschikt is voor jou, is afhankelijk van jouw behoeften. Wil je je bijvoorbeeld verder ontwikkelen als boekhouder, of wil je beter kunnen samenwerken met de financiële administratie? En ben je op zoek naar een korte cursus of wil je juist een complete opleiding tot boekhouder volgen? Ook je opleidingsniveau speelt een belangrijke rol. Wil je je opleiding boekhouden bijvoorbeeld op MBO- of HBO-niveau gaan volgen? Wat jouw opleidingswens ook is, binnen het uitgebreide aanbod van Markus Verbeek Praehep vind je altijd een passende opleiding.
 

Beginnen met boekhouden

Ga je voor het eerst met de boekhouding aan de slag? Dan leg je een goede basis met Basiskennis Boekhouden (BKB®). In deze BKB-opleiding leer je onder andere omgaan met omgaan met rekeningschema’s, journaalposten en de balans. Na het afronden van deze opleiding beschik je over de basiskennis die je nodig hebt om te starten met boekhouding. Volg je liever een korte cursus boekhouden voor beginners? Dan is de Basistraining Boekhouden een goede keuze.
 

Ontwikkel je verder tot boekhouder

Beheers je de basis al en wil je doorgroeien op het gebied van boekhouding? Dan is het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) een goede vervolgstap. Met deze opleiding behaal je het meest gevraagde diploma voor de financieel-administrateur. Maar ook na het behalen van dit diploma is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen. Zo zorg je dat je bijblijft in je vakgebied.
 

Waarom een cursus boekhouden volgen bij Markus Verbeek Praehep?

Kies je voor een cursus boekhouden van Markus Verbeek Praehep? Dan kies je voor kwaliteit. Met onze opleidingen blijf je gegarandeerd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied. Bovendien zijn al onze opleidingen speciaal ontwikkeld voor werkenden. Hierdoor passen ze goed in jouw volle planning. En komt reizen naar een van onze leslocaties even niet goed uit? Dan kun je je cursus boekhouden ook online volgen. In onze virtual classroom profiteer je van alle voordelen van klassikaal onderwijs, maar dan op afstand. Studeer je liever geheel zelfstandig? Dan kun je ook kiezen voor een boekhoudcursus via e-learning.