Boekhouder opleiding

Werk je of wil je werken als boekhouder? Of heb je boekhoudkundige kennis nodig voor een andere functie? Dan leg je een goede basis met de opleidingen...

Lees meer

Werk je of wil je werken als boekhouder? Of heb je boekhoudkundige kennis nodig voor een andere functie? Dan leg je een goede basis met de opleidingen van Markus Verbeek Praehep. Bij ons vind je opleidingen...

Lees meer

Werk je of wil je werken als boekhouder? Of heb je boekhoudkundige kennis nodig voor een andere functie? Dan leg je een goede basis met de opleidingen van Markus Verbeek Praehep. Bij ons vind je opleidingen boekhouden op elk niveau. Van cursus boekhouden...

Lees meer

Boekhouder opleiding: 97 opleidingen

Masteropleiding (4) Een Master is een wettelijk geaccrediteerde opleiding met een nominale duur van 2 jaar. Na afronding van de opleiding heb je het recht de bijbehorende Mastergraad te voeren.

Masterclass (4) Een Masterclass is een los te volgen zelfstandig onderdeel van een erkende Masteropleiding. Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp. Na het afronden van de Masterclass kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en om verder te studeren in een volledige, erkende Masteropleiding.

HBO Bacheloropleiding (4) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

Post Bachelor (7) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

HBO Programma (18) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

HBO Associate Degree (1) Een HBO Associate degree is een wettelijk geaccrediteerde opleiding. Met een HBO Associate degree kun je in 2 jaar een volledig HBO-programma afsluiten met de graad Associate degree (Ad). Na afronding van de opleiding kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en verder studeren in een HBO Bacheloropleiding.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden HBO Associate Degree NVAO-geaccrediteerd

MHBO (1) Een MHBO-opleiding is gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van de opleiding zit tussen MBO- en beginnend HBO-niveau in. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO.

Modules (23) Je kunt ook een losse module uit een opleiding volgen. Een module bestaat uit 4 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Trainingen en Korte Cursussen (6) Tijdens de trainingen staat jouw eigen praktijk altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kan je direct in de praktijk brengen.

Vakopleiding Branche-erkend Associatie (11) De Nederlandse Associatie voor Examinering is al ruim 75 jaar een van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland met als doel: optimale borging van diploma’s en certificaten ten behoeve van een goed functionerende arbeidsmarkt. De opleidingen hieronder leiden op voor examens van de Associatie waarmee een Associatie diploma te behalen valt.

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
9 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
6 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie

PE NBA cursussen en trainingen (2) Onze PE NBA-cursussen en -trainingen zijn toegankelijk voor AA/RA accountants en financieel professionals. We bieden 1-daagse trainingen, maar ook volledige opleidingen. Op een inspirerende manier aan jouw PE-verplichting voldoen? Kies dan een training in Data Science, IT & Innovatie of een vaardigheidstraining die past bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Je Excel-skills verbeteren? Een vaktechnische training volgen? Kies een van de onderstaande trainingen.

PE NIRPA cursussen en trainingen (1) Ben jij als salarisadministrateur of payrollprofessional ingeschreven bij het Nederlands Instituut voor Register Payroll Accounting (NIRPA)? Of wil je graag up-to-date blijven in dit vakgebied? Kies dan een van de onderstaande trainingen.

NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NIRPA cursussen en trainingen

Vakopleiding Branche-erkend (3) Geïnteresseerd in een vakopleiding of training die door de branche wordt erkend? Volg dan een van de onderstaande trainingen.

MBO-programma (4) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

MBO-opleiding (2) Een MBO-opleiding is een wettelijk erkende opleiding op niveau 2, 3 of 4. Afhankelijk van welke opleiding je kiest, varieert de duur van een MBO-opleiding tussen de 12 en 24 maanden. Na afronding van een MBO-opleiding beschik je dus over een officieel erkend MBO-diploma op niveau 2, 3 of 4.

Masterprogramma (2) Een Masterprogramma is een samengesteld programma, bestaande uit minimaal 2 Masterclasses van een erkende Masteropleiding. De programma’s zijn gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis op Masterniveau. Na het afronden van het Masterprogramma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige Masteropleiding.

Werk je of wil je werken als boekhouder? Of heb je boekhoudkundige kennis nodig voor een andere functie? Dan leg je een goede basis met de opleidingen van Markus Verbeek Praehep. Bij ons vind je opleidingen boekhouden op elk niveau. Van cursus boekhouden voor beginners tot complete HBO-opleiding. Bekijk het complete aanbod op deze pagina.
 

Basiskennis boekhouden

Ga je voor het eerst aan de slag met boekhouding? Dan is de opleiding Basiskennis boekhouden een goede keuze. In drie maanden tijd leer je omgaan met rekeningschema’s, journaalposten en de balans. Ook weet je hoe je een grootboekrekening opent, bijwerkt of afsluit en hoe een verkoopfactuur eruitziet. De BKB-opleiding is een goede opstap wanneer je als boekhouder aan de slag wilt. Wil je liever in een paar dagen tijd kennismaken met de basisbeginselen van het boekhouden? Kies dan voor de Basistraining Boekhouden. Deze training is niet alleen nuttig wanneer je werkt of wilt werken als boekhouder, maar ook wanneer je bijvoorbeeld veel samenwerkt met de financiële administratie, komt boekhoudkundige kennis goed van pas.
 

Volg een opleiding tot boekhouder op MBO-niveau

Ook voor een opleiding boekhouden op MBO-niveau ben je bij ons aan het juiste adres. Kies bijvoorbeeld voor MBO Boekhouden en Financiële Administratie. Met dit zeer praktijkgerichte programma verdiep je je in korte tijd verder in boekhouden en financiële administratie. Een andere goede keuze is Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®). Deze vakopleiding op MBO-niveau rond je af met het meest gevraagde diploma voor de financieel-administrateur. Heb je dit diploma op zak? Ook dan is het belangrijk je te blijven ontwikkelen binnen je vakgebied. Zo houd je je vakkennis up-to-date.
 

Waarom een boekhouderopleiding van Markus Verbeek Praehep?

Een opleiding naast je baan volgen kan best een uitdaging zijn. Dat weten we bij Markus Verbeek Praehep heel goed. Daarom hebben wij onze opleidingen speciaal ontwikkeld voor werkenden. Dat betekent dat jouw praktijk centraal staat. Ook bieden we je maximale flexibiliteit. Zo kun je veel van onze opleidingen boekhouden ook online volgen wanneer reizen naar een leslocatie even niet uitkomt.

Daarnaast ben je bij Markus Verbeek Praehep ook verzekerd van een opleiding van hoge kwaliteit. Onze docenten komen zelf uit de praktijk en weten dus als geen ander wat er in jouw vakgebied speelt. Hierdoor kun jij praktijksituaties aan hen voorleggen en wat je leert nog beter toepassen in je eigen praktijk.