Opleidingen boekhouden

Kennis van boekhouden komt altijd van pas. Niet alleen wanneer je werkt of wilt werken als boekhouder, maar ook wanneer je je eigen boekhouding wilt voeren....

Lees meer

Kennis van boekhouden komt altijd van pas. Niet alleen wanneer je werkt of wilt werken als boekhouder, maar ook wanneer je je eigen boekhouding wilt voeren. Ook als je nauw samenwerkt met de financiële...

Lees meer

Kennis van boekhouden komt altijd van pas. Niet alleen wanneer je werkt of wilt werken als boekhouder, maar ook wanneer je je eigen boekhouding wilt voeren. Ook als je nauw samenwerkt met de financiële administratie en meer zicht wilt krijgen op de boekhouding,...

Lees meer

Opleidingen boekhouden: 97 opleidingen

Masteropleiding (4) Een Master is een wettelijk geaccrediteerde opleiding met een nominale duur van 2 jaar. Na afronding van de opleiding heb je het recht de bijbehorende Mastergraad te voeren.

Masterclass (4) Een Masterclass is een los te volgen zelfstandig onderdeel van een erkende Masteropleiding. Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp. Na het afronden van de Masterclass kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en om verder te studeren in een volledige, erkende Masteropleiding.

HBO Bacheloropleiding (4) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

Post Bachelor (7) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

HBO Programma (18) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

HBO Associate Degree (1) Een HBO Associate degree is een wettelijk geaccrediteerde opleiding. Met een HBO Associate degree kun je in 2 jaar een volledig HBO-programma afsluiten met de graad Associate degree (Ad). Na afronding van de opleiding kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en verder studeren in een HBO Bacheloropleiding.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden HBO Associate Degree NVAO-geaccrediteerd

MHBO (1) Een MHBO-opleiding is gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van de opleiding zit tussen MBO- en beginnend HBO-niveau in. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO.

Modules (23) Je kunt ook een losse module uit een opleiding volgen. Een module bestaat uit 4 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Trainingen en Korte Cursussen (6) Tijdens de trainingen staat jouw eigen praktijk altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kan je direct in de praktijk brengen.

Vakopleiding Branche-erkend Associatie (11) De Nederlandse Associatie voor Examinering is al ruim 75 jaar een van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland met als doel: optimale borging van diploma’s en certificaten ten behoeve van een goed functionerende arbeidsmarkt. De opleidingen hieronder leiden op voor examens van de Associatie waarmee een Associatie diploma te behalen valt.

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
9 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
6 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie

PE NBA cursussen en trainingen (2) Onze PE NBA-cursussen en -trainingen zijn toegankelijk voor AA/RA accountants en financieel professionals. We bieden 1-daagse trainingen, maar ook volledige opleidingen. Op een inspirerende manier aan jouw PE-verplichting voldoen? Kies dan een training in Data Science, IT & Innovatie of een vaardigheidstraining die past bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Je Excel-skills verbeteren? Een vaktechnische training volgen? Kies een van de onderstaande trainingen.

PE NIRPA cursussen en trainingen (1) Ben jij als salarisadministrateur of payrollprofessional ingeschreven bij het Nederlands Instituut voor Register Payroll Accounting (NIRPA)? Of wil je graag up-to-date blijven in dit vakgebied? Kies dan een van de onderstaande trainingen.

NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NIRPA cursussen en trainingen

Vakopleiding Branche-erkend (3) Geïnteresseerd in een vakopleiding of training die door de branche wordt erkend? Volg dan een van de onderstaande trainingen.

MBO-programma (4) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

MBO-opleiding (2) Een MBO-opleiding is een wettelijk erkende opleiding op niveau 2, 3 of 4. Afhankelijk van welke opleiding je kiest, varieert de duur van een MBO-opleiding tussen de 12 en 24 maanden. Na afronding van een MBO-opleiding beschik je dus over een officieel erkend MBO-diploma op niveau 2, 3 of 4.

Masterprogramma (2) Een Masterprogramma is een samengesteld programma, bestaande uit minimaal 2 Masterclasses van een erkende Masteropleiding. De programma’s zijn gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis op Masterniveau. Na het afronden van het Masterprogramma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige Masteropleiding.

Kennis van boekhouden komt altijd van pas. Niet alleen wanneer je werkt of wilt werken als boekhouder, maar ook wanneer je je eigen boekhouding wilt voeren. Ook als je nauw samenwerkt met de financiële administratie en meer zicht wilt krijgen op de boekhouding, komt boekhoudkundige kennis goed van pas. Ontwikkel daarom je kennis van boekhouden met een opleiding of cursus van Markus Verbeek Praehep.
 

Vind de juiste opleiding boekhouden voor jou

Bij Markus Verbeek Praehep vind je opleidingen boekhouden op elk niveau, van een training boekhouden voor beginners tot een complete opleiding boekhouden op MBO- of HBO-niveau. Welke opleiding het meest geschikt is voor jou, hangt af van je kennis en ervaring. Ga je voor het eerst met boekhouding aan de slag? Leer dan omgaan met rekeningschema’s, journaalposten en de balans in de opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB®). Wanneer je de BKB®-opleiding hebt afgerond heb je de basiskennis in huis om te starten met boekhouding. Zoek je een opleiding om je verder te ontwikkelen tot boekhouder? Dan is het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) een uitstekende vervolgstap. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de opleidingen boekhouden in ons aanbod. Bovenaan deze pagina vind je een volledig overzicht.
 

Leer werken met boekhoudprogramma's

Binnen de boekhouding speelt digitalisering een steeds grotere rol en dat heeft effect op jouw werkzaamheden. Naast de basistaken zoals het invoeren van gegevens, moet je ook aanvullende taken kunnen vervullen. Daarnaast is het van groot belang dat je kunt werken met de boekhoudprogramma's. In onze opleidingen leer je hier alles over. En ben je al werkzaam op een financiële administratie? Dan breng je het geleerde direct in de praktijk in het boekhoudprogramma waar jouw werkgever gebruik van maakt.
 

Online boekhouden

Heb je een eigen onderneming? Dan breng je het geleerde direct in de praktijk in jouw online boekhoudpakket. Online boekhoudpakketten zijn modern en gebruiksvriendelijk. Alle kennis die je nodig hebt om ermee te werken doe je op in onze opleidingen.
 

Waarom een opleiding boekhouden volgen bij Markus Verbeek Praehep?

Wanneer je kiest voor een opleiding boekhouden van Markus Verbeek Praehep, kies je voor kwaliteit. Met onze opleidingen zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied. Bovendien zijn al onze opleidingen specifiek gericht op volwassenen. Hierdoor kun je ze goed volgen naast je drukke baan en privéleven. Of je nu een korte training volgt, of een opleiding op MBO-, HBO-, Post HBO- of Masterniveau, bij Markus Verbeek Praehep leg je een goede basis voor jouw toekomst.

Wist je trouwens dat je veel van de opleidingen boekhouden in ons aanbod ook op afstand kunt volgen? Via de virtual classroom profiteer je van alle voordelen van klassikaal onderwijs, maar dan vanuit huis. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld geen tijd hebt om naar een opleidingslocatie te reizen.