Belastingadviseur

Werk je als belastingadviseur? Dan heb je een functie met veel verantwoordelijkheid. Eén foutje in de belastingaangifte kan immers al leiden tot hoge...

Lees meer

Werk je als belastingadviseur? Dan heb je een functie met veel verantwoordelijkheid. Eén foutje in de belastingaangifte kan immers al leiden tot hoge boetes of imagoschade voor je klant. Het is dan ook...

Lees meer

Werk je als belastingadviseur? Dan heb je een functie met veel verantwoordelijkheid. Eén foutje in de belastingaangifte kan immers al leiden tot hoge boetes of imagoschade voor je klant. Het is dan ook van groot belang dat je een gedegen opleiding hebt...

Lees meer

Belastingadviseur: 68 opleidingen

HBO Bacheloropleiding (2) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

Post Bachelor (2) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

HBO Programma (13) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Modules (6) Je kunt ook een losse module uit een opleiding volgen. Een module bestaat uit 4 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Trainingen en Korte Cursussen (5) Tijdens de trainingen staat jouw eigen praktijk altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kan je direct in de praktijk brengen.

Vakopleiding Branche-erkend Associatie (7) De Nederlandse Associatie voor Examinering is al ruim 75 jaar een van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland met als doel: optimale borging van diploma’s en certificaten ten behoeve van een goed functionerende arbeidsmarkt. De opleidingen hieronder leiden op voor examens van de Associatie waarmee een Associatie diploma te behalen valt.

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
9 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie

PE NBA cursussen en trainingen (27) Onze PE NBA-cursussen en -trainingen zijn toegankelijk voor AA/RA accountants en financieel professionals. We bieden 1-daagse trainingen, maar ook volledige opleidingen. Op een inspirerende manier aan jouw PE-verplichting voldoen? Kies dan een training in Data Science, IT & Innovatie of een vaardigheidstraining die past bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Je Excel-skills verbeteren? Een vaktechnische training volgen? Kies een van de onderstaande trainingen.

NVAO-geaccrediteerd
3 maanden PE NBA cursussen en trainingen
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden PE NBA cursussen en trainingen
NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NBA cursussen en trainingen
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden PE NBA cursussen en trainingen
NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NBA cursussen en trainingen

PE NIRPA cursussen en trainingen (1) Ben jij als salarisadministrateur of payrollprofessional ingeschreven bij het Nederlands Instituut voor Register Payroll Accounting (NIRPA)? Of wil je graag up-to-date blijven in dit vakgebied? Kies dan een van de onderstaande trainingen.

Vakopleiding Branche-erkend (1) Geïnteresseerd in een vakopleiding of training die door de branche wordt erkend? Volg dan een van de onderstaande trainingen.

Werk je als belastingadviseur? Dan heb je een functie met veel verantwoordelijkheid. Eén foutje in de belastingaangifte kan immers al leiden tot hoge boetes of imagoschade voor je klant. Het is dan ook van groot belang dat je een gedegen opleiding hebt gevolgd en je vakkennis bijhoudt. Daarom vind je bij Markus Verbeek Praehep alle opleidingen die je nodig hebt als fiscaal adviseur.
 

Grote vraag naar belastingadviseurs

Veel bedrijven en particulieren vinden de fiscale wet- en regelgeving waar zij aan moeten voldoen erg ingewikkeld. Daarom is er een constante vraag naar fiscalisten die zowel adviseren, als de aangiften verzorgen. Het arbeidsmarktperspectief voor belastingadviseurs is dan ook zeer goed. Het startsalaris is goed en loopt flink op wanneer je langer in het vak zit. Ga je als zzp'er aan de slag? Dan is de financiële vergoeding vaak nog veel hoger.
 

Belastingadviseur worden

Wil je aan de slag als belastingadviseur? Kies dan voor de opleiding Register MKB Belastingadviseur (MKB BA). Deze opleiding stoomt je in twee jaar tijd klaar voor de fiscale adviespraktijk. Tijdens deze opleiding ontwikkel je diepgaande kennis over de belangrijkste belastingwetten én praktische vaardigheden. Werk je bij een administratiekantoor of accountantskantoor? Ook dan is het een goed idee om je fiscale kennis te verdiepen met deze opleiding. Zo weet je precies wanneer je zelf kunt adviseren en wanneer je een specialist moet aanhaken.
 

MKB BA: register voor belastingadviseurs

Tijdens de opleiding Register MKB Belastingadviseur (MKB BA) word je kosteloos ingeschreven in het aspirant-register van de Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (SRFA). Als aspirant-geregistreerde ontvang je wekelijks een nieuwsbrief met fiscale actualiteiten. Na succesvolle afronding van de opleiding kun je je laten registreren in het Register MKB Belastingadviseur (MKB BA). Je mag dan de bijbehorende titel voeren. Hiermee toon je aan dat je een gedegen opleiding tot fiscalist hebt gevolgd en dat je je kennis en vaardigheden actueel houdt. Ook mag je als geregistreerde gratis deelnemen aan een jaarlijkse fiscale updatesessie.
 

Waarom een opleiding tot belastingadviseur van Markus Verbeek Praehep?

Markus Verbeek Praehep is al 125 jaar de opleider voor financieel professionals. De docenten van onze opleidingen tot belastingadviseur komen zelf uit de fiscale praktijk. Dat betekent dat zij jou optimaal kunnen helpen de koppeling met de praktijk te leggen. Bovendien zijn onze opleidingen speciaal ontwikkeld voor werkenden. Dankzij onze flexibele aanpak studeer je waar je wilt en wanneer je wilt. Zo past je opleiding altijd in jouw volle planning.