Zorgadministratie: Module Dossiermanagement

Onderdeel van de HBO Associate degree Zorgadministratie - 3 maanden
Modules

Duur

3 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

December 2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Iedere zorgorganisatie dient zowel intern als extern verantwoording af te leggen. De basis hiervoor is het zorgdossier. Het is aan de zorgadministrateur om dit te borgen. In deze module leer je over hoe het zorgdossier is ingericht, welke wet- en regelgeving hierop van invloed is en wat dit vraagt van jou als zorgadministrateur. Ook verdiep je je in de principes van procesmanagement en kun je risico's en fouten in het dossiermanagement op tijd signaleren of voorkomen.

Resultaat

  • Je leert hoe wetten als de WGBO en AVG invloed hebben op het zorgdossier en wat dit betekent voor de omgang met gevoelige informatie
  • Je leert hoe het zorgdossier werkt, wat er geregistreerd wordt en hoe je goede verantwoording van de zorg mogelijk maakt
  • Je kunt de processen en risico's van dossiermanagement in kaart brengen

Vervolgopleiding

  • HBO Associate degree Zorgadministratie

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur