• Home
  • Wft Pensioen (klassikaal met examentraining inclusief examenrecht)

Wft Pensioen (klassikaal met examentraining inclusief examenrecht)

Examengerichte opleiding voor het officiële certificaat Wft Pensioenverzekeringen - 3 maanden
Vakopleiding Branche-erkend Associatie

Duur

3 dagen

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

01-03-2022

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze examengerichte opleiding van onze businesspartner NIBE-SVV bereidt je uitstekend voor op het officiële examen Wft Pensioenverzekeringen. De Wet op het financieel toezicht (Wft) stelt eisen aan iedereen die werkzaam is in de financiële dienstverlening. NIBE-SVV heeft veel ervaring in het begeleiden van studenten naar hun Wft-diploma en heeft door deze ervaring hoge slagingspercentages. In deze praktijkgerichte opleiding leer je de financiële positie en doelstellingen van de onderneming in kaart brengen en analyseren. Ook bekwaam je je in het uitbrengen van adviezen op basis van klantprofielen voor producten in het kader van pensioenvoorzieningen.

Voor wie?

De opleiding Wft Pensioen is ontwikkeld voor iedereen die wil werken als financieel adviseur over collectieve pensioenen en pensioenvoorzieningen voor de DGA of als medewerker met inhoudelijk klantcontact bij een financieel dienstverlener op het gebied van collectieve pensioenregelingen. Met deze training kun je ook aan je PE-verplichting werken.

Deze training is geschikt voor deelnemers met en zonder PE-verplichting.

Aanpak

Doel van de opleiding is dat je kennis, vaardigheden en professioneel gedrag ontwikkelt, passend bij je rol als adviseur pensioen. De bijeenkomsten zijn praktijkgericht, zeer toegankelijk en bereiden je uitstekend voor op het officiële examen. Via een moderne online leeromgeving kun je vragen stellen over opdrachten en oefeningen aan je docent of medestudenten.

De theorie wordt in deze opleiding behandeld door middel van een overzichtelijk tekstboek. Je test je kennis en begrip van deze theorie met oefenmateriaal dat je ter beschikking wordt gesteld in je online leeromgeving.

In de adaptieve online leeromgeving vind je de theorie en praktijkcases om je vaardigheden en competenties te oefenen. Het systeem is adaptief ingesteld en past zich aan naar je kennisniveau. Het weet snel en effectief in te schatten welke onderwerpen je aandacht nodig hebben, zodat je niet blijft hangen bij informatie die je al kent.

Vooropleiding

In deze opleiding wordt kennis van Wft Basis en Wft Vermogen bekend verondersteld.

Voorbereiding en studiebelasting

Het doornemen van de theorie en het maken van de thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 6-8 uur per studiebijeenkomst.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de studie heb je toegang tot onze moderne online leeromgeving.

Permanente Educatie

Permanente educatie (PE) is van essentieel belang. Met deze training van Markus Verbeek Praehep blijft je kennis actueel en kun je, afhankelijk van de eisen van het betreffende register, inbrengen als PE. Bovendien maakt deze training je onmiddellijk succesvoller in de dagelijkse praktijk.

Beroepskwalificaties Wft

Indien je de officiële Wft-certificaten Basis, Vermogen en Pensioenverzekeringen hebt behaald, ontvang je het diploma Wft Adviseur Pensioen. Hiermee ben je wettelijk bevoegd te adviseren over pensioenverzekeringen.

Het diploma behoudt zijn geldigheid als je voldoet aan de eisen van permanente educatie (PE). Je toont periodiek aan op de hoogte te zijn van relevante, actuele ontwikkelingen. Daartoe leggen alle adviseurs elke periode van 3 jaar een PE-examen af.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur