Simulatieopdracht Jaar 3 Praktijkopleiding AA MKB: Prognose

In samenwerking met Full Finance/SRA - 2 maanden
Praktijkopleiding AA en Stagebureau

Duur

2 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

19-10-2020

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Volg je de nieuwe praktijkopleiding? En kun je niet (volledig) voldoen aan de urennormen rond overige assurance-opdrachten? Dan biedt Markus Verbeek Praehep je de mogelijkheid om tot 100 assurance-uren uit te voeren via simulaties. Tijdens deze unieke simulatieopdracht doorloop je alle stappen die er komen kijken bij het onderzoeken van en het rapporteren over toekomstgerichte financiële informatie. Je maakt kennis met de specifieke regelgeving die er geldt bij het verstrekken van een prognoseverklaring. Hiermee volbreng je 20 overige assurance-uren binnen de praktijkopleiding!

Aanpak

Deze unieke simulatieopdracht is gericht op het tweede, derde of vierde semester van de praktijkopleiding (niet op het niveau van beginnend beroepsbeoefenaar). Daarbij wordt de opdracht aangeboden in samenwerking met Full Finance/SRA. In totaal volg je tijdens deze Simulatieopdracht Jaar 3 Praktijkopleiding AA MKB: Prognose 48 assurance-uren en 2 begeleidingsdagen, waarvan 1 begeleidingsdag vooraf en 1 achteraf.

Met simulatieopdrachten bieden wij jou de kans om tot 100 praktijkuren via simulaties te volbrengen. Het is niet mogelijk om al je assurance-uren met simulaties te voldoen, maar met dit programma maak je een grote sprong. In totaal kun je maximaal 3 simulaties volgen in de praktijkopleiding. Dit betekent dat je als trainee in de praktijkopleiding ook altijd binnen je werkomgeving overige assurance-uren moet verrichten. De begeleidingsdagen rond simulaties vervangen wel de 'reguliere' begeleidingsdagen/contactdagen rond 3 overige assurance-opdrachten, mits je de 150 uurs variant binnen de Praktijkopleiding MKB volgt.

Vooropleiding

Deze simulatieopdracht wordt verzorgd op Post Bachelorniveau. Je bent rechtstreeks toelaatbaar met een getuigschrift van de HBO Bacheloropleiding Accountancy of een getuigschrift van de Post Bacheloropleiding tot AA, waarin wordt verwezen naar art. 46 van de Wet op het accountantsberoep. Daarnaast ben je toelaatbaar met een verklaring van de HBO-instelling (waar je de Post Bacheloropleiding tot AA volgt) waaruit blijkt dat je aan de toelatingseisen voor de praktijkopleiding voldoet.

Indien je bij aanvang van de praktijkopleiding je Post Bacheloropleiding tot AA langer dan 6 jaar geleden hebt afgerond, dien je een actualiteitstoets af te leggen.

Belangrijk: op de Praktijkopleiding Accountancy MKB zijn de CEA-eindtermen voor de accountantsopleiding van 2016 van toepassing. Als je de theoretische opleiding hebt afgerond of afrondt onder 'oudere' eindtermen, moet je een deficiëntieprogramma Gedrag, Ethiek en Besluitvorming (GEB) volgen. Markus Verbeek Praehep biedt deze module aan.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Examen

Je rondt deze simulatieopdracht af met een examen van onze partner Full Finance/SRA. Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat 'Simulatieopdracht Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB: Prognose' van Full Finance/SRA. Daarbij is deze simulatieopdracht officieel erkend door de Raad voor de Praktijkopleiding.

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

Simulatieopdracht Praktijkopleiding AA MKB: Prognose

(4 dagen)

  • 20 overige assurance-uren ingevuld binnen de Praktijkopleiding MKB
  • Aandachtspunten bij opdrachtaanvaarding
  • In welke mate kun je steunen op historische cijfers?
  • Cijferanalyses bij prognose
  • Benchmarkgegevens gericht inzetten
  • Wanneer heb je voldoende werkzaamheden verricht?
  • Schattingen en hypotheses beoordelen
  • Vastleggen van bevindingen
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

De simulatie prognose bestaat uit 4 dagen van 09.00 uur tot 18.00 uur. Hierbij volg je 1 begeleidingsdag vooraf, 2 dagen simulatie en 1 begeleidingsdag achteraf. De begeleidingsdag achteraf vindt enkele weken na de simulatie plaats. Op deze dag staan de verschillende rapportages en dilemma's centraal. De rode draad is steeds de koppeling tussen theorie en praktijk. Je krijgt dus een volledig en levensecht beeld van een échte overige assurance-opdracht in de mkb-praktijk!

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 2.149,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 2.149,-
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur