Post Bachelor Register Erkend Administratie Adviseur (REAA)

Verwerf in 1 jaar tijd de REAA-titel voor administratieadviseurs - 1 jaar
Post-Bachelor

Duur

12 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

01-12-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Met deze praktijkgerichte opleiding word je opgeleid tot Register Erkend Administratie Adviseur (REAA). Je ontwikkelt je tot de brede adviseur en sparringpartner van de mkb-ondernemer. Als REAA kun je de mkb-ondernemer bij een breed scala aan bedrijfsactiviteiten ondersteunen. Je bent over het algemeen werkzaam op een administratiekantoor en je werkzaamheden zijn nauw verwant aan die van de AA-accountant. Je hoofdactiviteiten bestaan uit het voeren van administraties (verzorgen van de boekhouding), het samenstellen van jaarrekeningen (en daarover adviseren), het verzorgen van fiscale aangiften (inkomstenbelasting en vpb), het verstrekken van adviezen over financieringsvraagstukken en het verstrekken van adviezen over fiscale vraagstukken.

Register Administratie Adviseur (REAA)

Tijdens de opleiding word je kosteloos ingeschreven in het aspirant-register Erkend Administratie Adviseur (REAA) van de Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (SRFA). De SRFA is een actief register van ruim 600 financieel professionals. Registratie bij de SRFA toont aan dat je een gedegen financiële opleiding hebt genoten én dat je jouw kennis en vaardigheden up-to-date houdt. Na afloop van de opleiding ben je toelaatbaar voor het Register Erkend Administratie Adviseur (REAA) en mag je de beschermde titel REAA voeren.

Voor wie?

Je hebt een bedrijfseconomische HBO Bacheloropleiding afgerond, zoals HBO Bachelor Bedrijfseconomie of HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie.

De opleiding is bedoeld voor ondernemende studenten die de taal van de mkb-ondernemer spreken en in staat zijn om op actuele ontwikkelingen in te spelen. De REAA heeft de ethische normen hoog in het vaandel staan en zorgt ervoor dat hij integer is, alleen werkzaamheden verricht waarop hij deskundig is, professioneel gedrag vertoont, objectief handelt en informatie van de klant op een vertrouwelijke wijze behandelt.

SRFA is een opleidings- en opleidersonafhankelijke stichting die als organisatie zorg draagt voor het beheer van kwaliteitskeurmerken voor financials. Als geregistreerde bij de SRFA ontvang je korting op een ruim aanbod aan opleidingen en trainingen. Bovendien ben je na succesvolle afronding van de opleiding als geregistreerde gerechtigd om de REAA titel te voeren.

Aanpak

Vanuit je rol als REAA ben je nauw verwant aan de AA-accountant. Je geeft geen assurance af, terwijl de AA-accountant dat wel doet. Ook is de AA-accountant sterker gefocust op de overall processen. Hij handelt vanuit een helikopterview, denk bijvoorbeeld aan Internal Control Accounting Information System (ICAIS). Jij zult vanuit je rol als REAA meer de administrateur dan wel boekhouder zijn en je richten op praktische uitvoeringstaken.

In deze opleiding Post Bachelor Register Erkend Administratie Adviseur (REAA) ligt de nadruk op de aan assurance verwante opdrachten (het samenstellen van jaarrekeningen en het verrichten van fiscale aangiften), het verstrekken van fiscale adviezen en het verstrekken van adviezen op het gebied van financieringsvraagstukken. Om te borgen dat je als REAA volgens hoge standaarden kunt functioneren, word je binnen deze 3 vakgebieden aangeleerd te werken op basis van de regelgeving uit de accountantssector. Zo leer je bijvoorbeeld het samenstellen van de jaarrekening en omgaan met de accountantsstandaard NV COS 4410. Daardoor vorm je als REAA ook een goede sparringpartner voor de accountant.

Toelatingsvoorwaarden

Om te kunnen starten met de opleiding tot Register Administratie Adviseur moet je een opleiding hebben afgerond in de bedrijfseconomische richting. In de vooropleiding moet voldoende aandacht besteed zijn aan boekhouden, management accounting, externe verslaggeving, financiering en recht. De CEA-eindtermen en EC's gelden daarbij als richtinggevende norm. De HBO-opleidingen SPD en Bedrijfseconomie zijn zeer geschikte vooropleidingen. Indien je een andere vooropleiding hebt afgerond, moet je mogelijk eerst een schakelprogramma volgen om op een gelijkwaardig niveau uit te komen.

In de Post HBO-opleiding van de REAA volg je gecombineerd en geïntegreerd een theorie- en een praktijkdeel voor de vakgebieden aan assurance verwante opdrachten, fiscale advisering en financiering/bedrijfseconomische advisering.

Als je jouw opleiding tot REAA op een later moment wilt uitbouwen tot een opleiding tot AA-accountant, dan is dat uiteraard mogelijk.

Voorbereiding en studiebelasting

Het doornemen van de theorie en het maken van de thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per studiebijeenkomst.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur