Post Bachelor Register Belastingadviseur

Opleiding tot belastingadviseur - 2,5 jaar

Post Bacheloropleidingen
6 Locaties Door heel Nederland
feb '18 Eerstvolgende startmoment
Avond, Dag, Zaterdag en E-learning Lesmomenten
Bekijk kosten Zie kostenoverzicht
PDF aanvragenDirect inschrijven035 - 760 48 50

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar.:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vrij: 08:00 - 17:00 uur

035 528 0811
Neem contact op
Algemeen

Met deze unieke opleiding bereid je je uitstekend voor op het beroep van belastingadviseur. Het programma is volledig afgestemd op de eisen van de fiscale adviespraktijk en koppelt theoretische kennis aan praktische vaardigheden. De nadruk van de opleiding ligt op diepgaande theoretische kennis van de belangrijkste belastingwetten, zoals loonbelasting, inkomstenbelasting, omzetbelasting en vennootschapsbelasting. Je ontwikkelt je tot fiscaal specialist en zet een mooie stap in jouw loopbaan. 

Voor wie?

Deze praktijkgerichte opleiding is ontwikkeld voor professionals die opgeleid willen worden tot Register Belastingadviseur en zo complexe fiscale vraagstukken succesvol willen oplossen.

Aanpak

De opleiding Post Bachelor Register Belastingadviseur is overzichtelijk opgebouwd in de vorm van modules. Door deze modulaire opbouw kun je jouw opleiding flexibel indelen. Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten, die zelf actief zijn in de praktijk. Je kunt praktijksituaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen of benaderingen. De theorie wordt constant gekoppeld aan concrete en zeer herkenbare praktijkopdrachten, waarmee jouw inzicht aanzienlijk wordt verdiept. Je sluit de opleiding af met een scriptie, waarin je laat zien dat je de opgedane kennis kunt toepassen. Je zult merken dat het behalen van dit diploma daardoor goed te combineren is met jouw drukke baan.

Als belastingadviseur is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Examens behalen is voor jou daarom van groot belang. In de bijeenkomsten van Markus Verbeek Praehep hebben oefenvragen ter voorbereiding op het examen een belangrijke rol. Vanuit onze jarenlange ervaring als fiscaal opleider bieden wij daarom extra examentrainingen aan. Deze zijn speciaal ingericht met diverse oefentechnieken. Daardoor maak je met nog meer vertrouwen het examen. Zie het programma voor de inhoud van deze opleiding.

Tijdens de opleiding ben je aspirant-lid van het Register Belastingadviseurs, waardoor je op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen in jouw vakgebied. Je dient zelf een aspirant-lidmaatschap bij het Register Belastingadviseurs aan te schaffen. Dit gebeurt op individuele basis en is dan ook niet inbegrepen bij de kosten van deze opleiding. Zonder deze inschrijving kun je niet toegelaten worden tot de Post Bachelor Register Belastingadviseur.

Vooropleiding

Je dient in het bezit te zijn van het diploma HBO Register Belastingconsulent, NIVRA Accountancy II of het getuigschrift HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie, HBO Bachelor Accountancy of een diploma van een andere HBO Bacheloropleiding met aantoonbare fiscale kennis. Deze diploma’s en getuigschriften mogen niet ouder dan 5 jaar zijn. Ben je in het bezit van een van bovengenoemde diploma’s dat ouder is dan 5 jaar? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs over de mogelijkheden via: 035 - 5 280 811. Je beschikt over een relevante werkomgeving waarin je de opdrachten uit dit programma goed kunt uitvoeren.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 6-8 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haal je nog meer rendement uit de bijeenkomsten.

Online leeromgeving

Je hebt toegang tot onze unieke online leeromgeving. Deze biedt je alles wat je nodig hebt om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren. Je vindt hier:

 • Alle praktische informatie over jouw opleiding
 • Mogelijkheden om te communiceren met jouw docenten en medestudenten
 • Praktijkcases, opdrachten en oefenvragen om jouw kennis en vaardigheden op toe te passen. Zo toets je gelijk jouw voortgang
Programma

Programma

Het studieprogramma is opgebouwd uit de volgende modules:

 • BA Inleiding belastingrecht
 • BA Staats- en bestuursrecht
 • BA Formeel belastingrecht
 • BA Loonbelasting
 • BA Privaatrecht
 • BA Inkomstenbelasting voor de particulier
 • BA Ondernemingsrecht
 • BA Omzetbelasting
 • BA Inkomstenbelasting winst en DGA (inclusief Capita selecta onderneming en DGA)
 • BA Vennootschapsbelasting/dividendbelasting
 • BA Internationaal belastingrecht
 • BA Schenk-, erf- en overdrachtsbelasting
 • BA Beroepsvaardigheden
 • BA Scriptievaardigheden
 • BA Scriptie
 • Examentrainingen

Examens en diploma

De module BA Beroepsvaardigheden wordt afgerond met een case. De module BA Scriptievaardigheden bereidt voor op de scriptie die het sluitstuk is van deze opleiding. De overige modules worden afgerond met een praktijkgericht schriftelijk examen, afgenomen door Register Belastingadviseurs. Je dient jezelf aan te melden voor deze examens via www.rb.nl en de kosten betaal je rechtstreeks aan de exameninstantie. Indien je de modules en de scriptie met een voldoende afsluit, ontvang je het diploma ‘Post Bachelor Register Belastingadviseur’.

Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 2,5 jaar. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 37 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 13.00 uur en 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de examentrainingen. De avondopleiding heeft 37 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur en 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de examentrainingen. Je kunt deze opleiding ook grotendeels op afstand volgen op basis van e-learning (zie Studeren op Afstand voor meer informatie).

Indien het startmoment niet voldoet aan uw wensen, verwijzen wij u graag naar de moduleplanner. Hier krijgt u, na selectie van de gewenste opleiding, op een overzichtelijke wijze te zien welke onderliggende modules op welk moment en waar te volgen zijn.

Opleidingsdata en locaties (inschrijven is mogelijk voor al deze momenten)

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij MVP kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
MVP is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
Kostenspecificatie

Kosten

Cursusgeld € 5.690,-
Studiemateriaal € 800,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 303,50
Reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 6.808,50

Kosten

Cursusgeld: € 5.690,-
Studiemateriaal: € 800,-
Examens: zie www.rb.nl
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 10 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Module-overzicht

Een gehele opleiding in één keer doen of opdelen in modules?

Bij Markus Verbeek Preahep kun je bij veel opleidingen kiezen om je modulair in te schrijven in plaats van direct voor de hele opleiding. Direct inschrijven is voordeliger maar misschien geef je toch de voorkeur aan modulair studeren.

Gehele Opleiding

 • Gemiddeld 17% voordeliger
 • De volledige opleiding van A tot Z
 • Betalen in termijnen

Modulair

 • Maximale flexibiliteit
 • Je bepaalt zelf je tempo
 • Prijzen kunnen stijgen

Open Dag

Wil je meer weten over de werkwijze van Markus Verbeek Praehep of wil je persoonlijk studieadvies? Meld je dan aan voor een van onze open dagen in Utrecht of Amsterdam en kom in gesprek met een van onze opleidingsadviseurs.

Aanmelden

LIEVER OP JE GEMAK NAAR ONS AANBOD KIJKEN?

De nieuwe studiegids voor financiele professionals met opleidingen op alle niveaus

studiegids aanvragen

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar.

035 528 0811
Stuur ons een mail

Ma t/m do van 08.00 - 18.00 uur
Vr van 08.00 - 17.00 uur

Onze website maakt gebruik van cookies.